Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Blog: Durf boven comfort

Blog: Durf boven comfort

Blog: Durf boven comfort

Naar aanleiding van het filmpje dat ik had laten maken voor durfteverbinden.nl kreeg ik een berichtje van de tekstschrijfster die hierbij betrokken was. Ze wilde graag verder praten over ‘durf te verbinden’ en hoe ik daartoe gekomen was. ‘Ze was gepakt door mijn verhaal’, schreef ze mij, ‘of ik ervoor open stond om een afspraak te maken?’. Na een kort telefoongesprek nodigde ik haar uit om bij mij thuis te komen.

Onderstroom
De tijd vloog voorbij. Door de vragen die zij mij stelde en haar reactie op dat wat ze van waarde vond om te horen, hielp ze mij ook weer. Vaak in de voorbereiding van een speech of presentatie ben ik aan het zoeken waar en hoe mijn verhaal te beginnen. Wat vindt men interessant om te horen en wat niet? Dit bezoek heeft mij geleerd dat het in het dagelijks leven precies is zoals we het in het filmpje op de site van durf te verbinden.nl zeggen. Het is het delen van dat wat zich in de onderstroom afspeelt, wat het verhaal van waarde maakt.

Zolang ik me kan herinneren zeggen mensen tegen mij dat mijn buitenkant er zo perfect uitziet. ‘Jij kan ook alles’, zei iemand onlangs nog tegen mij. En ja, ik heb leuk werk, een lieve partner, twee fijne bonuskinderen, een comfortabel huis, lieve vrienden en familie. Dat is slechts de buitenkant. Van binnen voel ik me vaak onzeker. De reden dat ik zo zelfstandig ben, komt voort uit mijn angst om hulp te vragen en afhankelijk te zijn van anderen.

Durf te verbinden is waar ik mezelf iedere dag toe uitnodig. Of het nu gaat om verbinding maken met mijn hart en wat ik voel ten aanzien van werk, familie, vrienden, de liefde… Iedere keer moedig ik mezelf weer aan om uit mijn comfortzone te gaan en dat te doen wat mijn hart mij ingeeft in plaats van te luisteren naar de stem in mijn hoofd die zegt ‘doe het niet, ze lachen je uit, straks hoor je er niet meer bij’. Of het nu gaat om feedback vragen, een blog publiceren of hulp vragen. Mijn ervaring met het tonen van durf in al deze situaties is dat de stem in mijn hoofd ongelijk had. Dat juist het tegenovergestelde gebeurt.

Het kiezen van durf boven comfort maakt mijn leven een stuk rijker.

Durf jij ook?