Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Blog: Inspireren door te zijn

Blog: Inspireren door te zijn

Blog: Inspireren door te zijn

‘Ik wil mensen inspireren met mijn verhaal.’, zei ik.
‘Waarom wil je dat?’, vroeg ze mij.
‘Omdat ik heb geleerd dat het leven echt de moeite waard is, als je het leeft vanuit de verbinding met jezelf. Ik geloof in een aangenamere wereld en ben ervan overtuigd dat deze binnen handbereik is als we durven te leven en werken vanuit ons hart in plaats van uit ons hoofd. Ik heb zolang geworsteld met mijn gevoelens van schaamte en onzekerheid, ben zo op zoek geweest naar wie ik ben en waarom ik op deze aardbol rondloop. Nu ik de antwoorden heb, gun ik iedereen die worstelt met deze vragen mijn inzichten.’
‘Het grootste effect heb je door het in de praktijk te laten zien.’, was haar reactie. 

De afgelopen periode heb ik geworsteld met de vraag hoe ik concreter en praktischer over kan brengen wat ik met ‘durf te verbinden’ bedoel en waarom ik er zo van overtuigd ben dat als individuen, teams en organisaties dit doen, zij niet alleen meer succesvol zullen zijn maar ook nog eens gelukkiger. Mijn worsteling zat vooral in ‘hoe breng ik over dat durf te verbinden iets is dat zowel voor individuen, teams & organisaties geldt, zonder dat ik het vertrouwen van de mensen en organisaties waar ik mee werk beschaam. Ik denk dat ik de oplossing heb gevonden. Door mijn persoonlijke ervaringen te delen, zowel met individuen, teams, organisaties én mezelf, wil ik ‘durf te verbinden’ meer laten leven. Ik begin met mezelf.

Inspireren door te zijn

Mijn motto voor 2018 is ‘inspireren door te zijn’. ‘Inspireren’, omdat dit een manier is om andere mensen te enthousiasmeren om mee te werken aan de aangenamere wereld waar ik in geloof én de wetenschap dat inspireren een talent is waarmee ik geboren ben. ‘Door te zijn’ is voor mij een logisch vervolg op alles wat ik in 2017 heb meegemaakt, geleerd en ervaren. Eind 2016 werd ik op een onverwachte en onprettige wijze letterlijk tot stilstand gebracht door een auto-ongeluk. Mijn moeizame herstel leidde ertoe dat ik moest leren ‘te zijn’ in plaats van ‘te doen’. Ik herinner mij nog goed de paniek die ik voelde toen ik mij realiseerde dat ik niet verder kon met hard werken en dingen doen. Met hulp van anderen leerde ik dat ik niet leef om te werken, niet hoef te werken om te leven, maar dat leven voldoende is.

Leven vraagt om zijn, om voelen en reageren op wat er nu is. Leven is durven verbinden met jezelf én van daaruit durven te verbinden met de ander. Het klinkt makkelijk, maar valt in de praktijk best tegen voor iemand die gewend is ‘te doen’ en ook daar haar gevoel van eigenwaarde uit haalde.  Vandaar mijn motto voor 2018. Een jaar waarin ik het mijzelf gun om nog meer te leren om ‘te zijn’. En ook nu doe ik het niet alleen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar heb ik mij aangemeld voor de yoga- en ademopleiding van Yoga You en de Reis van de Heldin van o.a. Leanne Steeghs. Mijn eigen durf te verbinden ervaringen in deze trajecten zal ik met jullie delen. Enerzijds ter inspiratie, anderzijds om de boodschap van ‘durf te verbinden’ concreter in de wereld te zetten.