Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Blog: Poppenkast

Blog: Poppenkast

Blog: Poppenkast

Poppenkast

Vorige week was ik uitgenodigd voor een belevingsevent. De locatie was een prachtig landgoed en het programma inspirerend. Diverse sprekers gaven, tussen de gangen van de heerlijke maaltijd door, hun kijk op beleving. Aan tafel sprak ik met één van de heren naast mij over mijn bedrijf 'durfteverbinden.nl'. Hij stelde mij de vraag waar durf te verbinden voor staat. Voor Kennen en Kwetsbaarheid antwoordde ik hem, dé twee elementen waar ieder contact, iedere samenwerking, iedere verbinding mee begint. Vol enthousiasme vertelde ik hem over mijn persoonlijke missie, het bespreekbaar maken van onderwerpen als schaamte, onzekerheid en angst in de zakelijke wereld.

‘Zeg nou zelf,’ zei ik hem, ‘vind je het ook niet gek dat wij mensen ons in de zakelijke wereld hebben aangeleerd om een hele poppenkast op te tuigen voordat we contact met elkaar maken? Kijk om je heen, we trekken ons beste pak aan en zetten ons mooiste gezicht op in de hoop er interessant genoeg uit te zien. Maar dat alles verandert niets aan het feit dat we het allemaal spannend vinden om dat eerste contact te leggen.’ Mijn tafelheer stemde met me in en zo vervolgden we ons gesprek.

De buitenkant van hospitality
Op weg terug naar huis dacht ik verder na over dit gesprek en ik realiseerde mij dat er iets geks aan de hand is. Vanuit een verlangen naar verbinding met de klant tuigen bedrijven hele hospitality-concepten en trainingen op. De uitstraling van de omgeving, de presentatie van het eten of de kleding van het personeel, het kan niet mooi genoeg zijn. We streven naar perfectie aan de buitenkant, terwijl we vragen om de glimlach van binnenuit, want die maakt het verschil.

Wanneer laten we die glimlach zien? Precies, juist als we onszelf kunnen laten zien zoals we echt zijn, zonder poppenkast. Leonard Cohen zingt het mooi in zijn nummer ‘Anthem’: ‘There is a crack in everything; that’s where the light gets in.’ Het is via die barst dat de glimlach van binnenuit zichtbaar wordt. Durf jij jezelf te laten zien?

Reageren of meer weten?
Neem dan contact met ons op.

Hartelijke groet,

Rianne Kuik