Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Blog: Soms heb je van die dromen...

Blog: Soms heb je van die dromen...

Blog: Soms heb je van die dromen...

Deze week zag ik de film One Chance over het leven van Paul Potts. Paul Potts droomde zijn hele leven van een loopbaan als operazanger. Hij was een aantal keren erg dichtbij het realiseren hiervan. Zijn beschadigde zelfvertrouwen was één van de oorzaken waardoor het hem niet lukte om zijn droom waar te maken. Totdat het lot bepaalde dat hij deel zou nemen aan Britain’s Got Talent. Met succes. Hij won de finale en zijn droom werd werkelijkheid.

Succesverhalen zoals deze van Potts worden geromantiseerd en dat vind ik heerlijk. Ik hou van verhalen met een goede afloop. Ik ben iemand die, als een boek te spannend wordt, alvast het einde gaat lezen om zo mezelf gerust te stellen dat het allemaal goed zal komen met de hoofdpersoon. Soms zou ik willen dat dit in het echte leven ook zo werkte. Dat ik de mogelijkheid had om even vooruit te kijken om te zien dat het allemaal goed komt. Zoals bijvoorbeeld met mijn eigen droom over een lopend vuurtje.

Over de hele wereld zijn er kinderen en volwassenen die ergens van dromen. Vooraf krijgt niemand de garantie dat een droom werkelijkheid wordt. Het enige dat we zeker weten, is dat niemand het waarmaken van die droom voor je doet. Je moet het zelf doen. Het inspirerende aan het leven van Paul Potts vind ik dat hij steeds opnieuw dat ging doen wat hij in iedere vezel van zijn lijf voelde dat hij moest doen: zingen. Hoe meer hij als kind gepest werd, na iedere vernedering. Vallen en weer opstaan, hij bleef zingen. Het betekende hard werken aan de ontwikkeling van zijn talent, vertrouwen op de mensen die in hem geloven ook als het fout gaat en de bereidheid om het risico te lopen om voor schut te staan met heel Brittannië als toeschouwer.

Hoe zou het Potts vergaan zijn als hij op het podium was dichtgeklapt zoals al vaker op belangrijke momenten in zijn leven was gebeurd? Het antwoord op deze vraag ken ik niet. Wat ik wel weet is dat Paul Potts veel durf heeft getoond. De durf om zich te verbinden met zijn droom en die te laten zien aan de wereld ongeacht de consequenties. Die durf is voor mij een voorbeeld.