Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Blog: Uit de kast

Blog: Uit de kast

Blog: Uit de kast

Voor de nieuwe website van ‘durf te verbinden.nl’ wilde ik heel graag een filmpje waarin wordt uitgelegd waar ‘durf te verbinden.nl’ voor staat, wat het is en hoe het werkt. Belangrijk daarbij vond ik dat de tekeningen in het filmpje door een mens getekend zouden worden en niet door een computer. Ik wilde dat de tekeningen zouden voelen als een jas die mij als gegoten zat, zodat iedereen die het filmpje kijkt ook direct gevoel krijgt bij mij en durf te verbinden. De zoektocht naar de partij die hierbij kon helpen, leidde naar Bord & Stift. Een jong, enthousiast en professioneel bedrijf waarmee wij met ontzettend veel plezier hebben samengewerkt.

De kunst met een filmpje als deze is om tot de kern van de boodschap te komen. Hoe wolliger de tekst, hoe onduidelijker de tekeningen en hoe minder aansprekend het filmpje. Tijdens het creatieve proces kwam ik erachter dat ik nog niet volledig ‘uit de kast’ was. Ik stond nog niet 100% achter de boodschap van durf te verbinden.

Het eerste interview met het bureau leverde een tekst op van meer dan 500 woorden en 2,5 minuut film. Te lang en te wollig, het moest anders. Bij versie 2 gebruikten we minder woorden, maar er klopte nog steeds iets niet. We wilden teveel vertellen. Door de vragen van zowel de tekenaar als de tekstschrijfster werd ik mij ervan bewust dat ik de kern van mijn boodschap, namelijk dat ‘durf te verbinden’ is wat je te doen hebt als je zakelijk succesvol wilt zijn, verstopte achter een te uitgebreid verhaal over het gezamenlijk belang. Ik had er een boodschap vanuit mijn hoofd van gemaakt, waarbij ik de focus legde op de cirkel van kennen, accepteren, vertrouwen en gunnen. Terwijl de durf, die hoort bij het tonen van de kwetsbaarheid om de cirkel te laten bewegen, het grote verschil maakt.

Ik besprak mijn constateringen met het team van Bord & Stift en zij waren het helemaal met me eens. Aan de spanning in mijn lijf voelde ik ook dat het klopte. Het was de spanning die hoorde bij de gevoelens van onzekerheid die ik had over ‘durf te verbinden’. De titel van het filmpje werd ‘durf te verbinden als fundament voor zakelijk succes’. Dankzij het team van Bord & Stift en een aantal mensen met wie ik nauw samenwerk voor de ontwikkeling van ‘durf te verbinden.nl’ werden mijn twijfels snel weggenomen. De tekst werd bondiger en krachtiger. Dit voelde goed. De tekeningen klopten, de tekst klopte en het gevoel klopte. Een filmpje om trots op te zijn.

Weer een stap gezet.