Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Blog: Voorstelrondje

Blog: Voorstelrondje

Blog: Voorstelrondje

'Natuurlijk, een voorstelrondje. Nee toch.' Het was het eerste dat ik dacht toen ik het programma hoorde van het leiderschapsontbijt waarvoor ik uitgenodigd was. Prima om met onbekenden in gesprek te gaan over de parallel tussen hospitality en leiderschap, maar een plenair voorstelrondje, daar was ik niet op voorbereid. Ik vind voorstelrondjes namelijk heel vervelend als ik mijn verhaal niet helemaal helder heb of als ik me onzeker voel over dat wat ik wil vertellen. Heel kaal en kwetsbaar voelt dat. 

Anders 
Deze keer ging het anders. Ik was me bewust van mijn onzekere gedachten en de ongeveer 20 onbekende mensen om me heen. Terwijl ik om me heen keek en luisterde naar de introducties van anderen, nam ik een besluit. Ik besloot om het niet belangrijk te vinden wat men er van vond. Om ondanks dat ik het spannend vond, het podium te pakken en 'gewoon' te vertellen wat het is dat ik doe en waar 'durf te verbinden' voor staat. 

Op het moment dat het mijn beurt was, voelde ik mijn hart in mijn keel bonzen. Ik zag alle ogen op me gericht en zei tegen mezelf: 'Gewoon doen Rianne, je hebt niets te verliezen', en ik deed het. 

Verschil 
Achteraf realiseerde ik mij dat het vertellen van een verhaal waarbij ik vooral bezig ben met wat anderen daarvan vinden, minstens net zo spannend is als het vertellen van dat waar het voor mij over gaat. Geen reden dus om niet trouw aan mezelf te blijven. 

Het gevoel en de contacten daarna maakten een wereld van verschil. Ik raakte in gesprek met mensen die zich aangetrokken voelden tot mijn onderwerp en kon met hen ook inhoudelijk in gesprek over verbinden en waarom daar durf voor nodig is. 

Voor mij opnieuw een bevestiging dat loslaten wie ik denk te moeten zijn de moeite waard is en dat het nodig is om 'durf te verbinden' in de wereld te zetten. Iets wat bij een volgend voorstelrondje door deze ervaring weer een beetje minder spannend is.

Wil je reageren of meer weten, neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet,

Rianne Kuik