Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>De verspilling voorbij

De verspilling voorbij

De verspilling voorbij

De verspilling voorbij
Echt waar, ik ben er zo klaar mee. Gek word ik ervan: van de verspilling, het verdriet, de angst en de frustratie bij mensen en organisaties. Alleen omdat we niet het echte gesprek met elkaar durven te voeren.

Zo doen wij dat niet in ons bedrijf.
Openheid dat werkt hier niet. Je moet wel de politiek begrijpen.
Nee, we moeten niet laten weten dat we dat nog niet kunnen. We zeggen gewoon dat we het wel kunnen en als ze dan voor ons kiezen dan lossen we het dan wel op. Dat werkt beter. De concurrentie doet dat ook.

Bezig
Waar zijn we met z’n allen toch mee bezig? Waarom zeggen we dat we maatregel x invoeren om het de mensen beter naar hun zin te maken, terwijl we het alleen maar doen om kosten te besparen? Ken je dat, de directeur vertelt in een overleg of tijdens een presentatie dat ‘we’ ‘Het Nieuwe Werken’ gaan implementeren, want, dan zoeken we elkaar meer op en komen we tegemoet aan de wensen van het individu. Terwijl het gezegd wordt, weet je, dit gaat niet over mijn wensen, dit gaat over kosten besparen. Niets mis mee, maar zeg het gewoon, draai er niet om heen.

Stoppen
Kunnen we niet stoppen met elkaar voor de gek houden? Met niet uitspreken waar het echt over gaat, terwijl we diep van binnen allemaal toch wel weten hoe het zit. Laten we stoppen met deze verspilling van tijd, geld en energie. Ik word er zo moe, boos en verdrietig van.

Iedere dag spreek ik mensen en kom ik op plekken waar ik geconfronteerd word met de consequenties van dit gedrag. Angst, onzekerheid, middelmatigheid, verdriet, uitgebluste mensen en organisaties, tegenvallende resultaten, reorganisatie op reorganisatie en ga zo maar door.

In onze kracht
Laten we alsjeblieft in onze kracht gaan staan, laten zien wat we waard zijn en daarvoor knokken. Moed gaat niet over geen angst hebben, moed gaat over weten dat iets de moeite waard is om voor te gaan. En ja, dat doet soms pijn. Onze topsporters op de Olympische Spelen in Sochi weten daar alles van. Het gaat niet vanzelf!

Als je iets wilt, ga er dan voor en accepteer de consequenties van je keuzes. Wil je er niet voor gaan, dan is daar niets mis mee, maar schik je dan naar de consequenties van die keuze. Niets is makkelijker dan wijzen naar een ander en daar een oordeel over hebben. Maar realiseer je dat jij het bent die kiest.

Hoe anders?
Wil je het anders maar weet je niet hoe? Dan ben je van harte welkom en help ik je graag. Ik heb mijn keuze gemaakt en neem geen genoegen met een minder leven dan dat waar ik toe in staat ben. Wat kies jij?

Geloof je ook in een aangenamere zakelijke wereld? Help mij dan bij het creëren van een lopend vuurtje door deze blog te delen of volg ons op Twitter of Facebook. 

Hartelijke groet,

Rianne Kuik