Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Gelukkig zijn is een keuze

Gelukkig zijn is een keuze

Gelukkig zijn is een keuze

Gelukkig zijn, we willen het allemaal. In het algemeen en ook in ons werk. Het is iets waar ik lang naar op zoek ben geweest. Eerst als medewerker en later als directeur. 

Begrijpen wat 'gelukkig zijn' eigenlijk betekent en wat er voor nodig is, heeft even geduurd. Ik heb lang gedacht dat het er pas kon zijn, als er alleen maar voorspoed was en geen verdriet, teleurstelling of tegenslag. Zowel thuis als op het werk. De werkelijkheid is echter heel anders.

Wat ik heb geleerd, is dat ‘gelukkig zijn’ niets te maken heeft met omstandigheden buiten mijzelf. Het heeft alles te maken met hoe ik omga met de omstandigheden die op mijn pad komen. Of dat nu op mijn werk is of privé. Ik heb het zelf in de hand. Niet vechten tegen dat wat er is of gebeurt, maar accepteren dat het er is. Het vastpakken en vervolgens kijken hoe ik er mee om wil gaan.

Wat mij hierbij helpt, is o.a. zelfbewust te zijn, lastige gesprekken niet uit de weg te gaan, trouw te zijn aan mijn waarden en dagelijks stil te staan bij dat waar ik dankbaar voor ben. Dat laatste kan echt van alles zijn. De zon die schijnt, een klant die een moedige stap zet of een goed gesprek. Door dit dagelijks in de praktijk te brengen en te oefenen, durf ik te zeggen dat ik gelukkig ben.