Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Knowing the playlist

Knowing the playlist

Knowing the playlist

Tijdens de Dare to Lead™Certification Training hebben we ook gesproken over diversiteit en inclusiviteit en het belang van bewustwording en bewustzijn daarvan, ook op het werk.

Ik realiseer mij dat ik als blanke, goed opgeleide vrouw veel privileges heb. Meer dan ik mij bewust ben. Ik weet niet echt hoe het is om in de minderheid te zijn. Wel weet ik hoe het is om mij onzeker en onhandig te voelen. Ik herinner mij nog een reisje naar Berlijn met het salesteam bij mijn eerste werkgever. Ik was 22 jaar. Voordat we aan tafel gingen, dronken we een aperitief in de bar van het hotel. Ik had geen idee wat ik moest bestellen en kopieerde het gedrag van mijn enige andere vrouwelijke collega. Ik wilde het zo graag goed doen. Vragen om uitleg kwam niet bij mij op. Stel je voor dat mijn collega’s mij dom zouden vinden.

Iedere dag doen we de aanname dat onze collega’s en medewerkers wel weten hoe het werkt in onze organisaties. In de praktijk is dat echter niet zo. Leg uit hoe de ‘playlist’ in jouw team, afdeling of organisatie werkt. Daarmee vergroot je de kans op een veilige landing én word je zelf uitgedaagd op de logica van de playlist.