Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Moedig én kwetsbaar tegelijk

Moedig én kwetsbaar tegelijk

Moedig én kwetsbaar tegelijk

Om moedig te zijn ondanks mijn gevoel van kwetsbaarheid, heeft het mij heel erg geholpen om zicht te krijgen op wiens mening voor mij echt belangrijk is. Een heel bevrijdend inzicht. 

De oefening die mij hierbij heeft geholpen is er één van Brené Brown. De bedoeling is dat je een vierkant stukje papier uitknipt. Het mag niet groot zijn, ongeveer 3 bij 3 cm. Het papiertje moet klein zijn, omdat dat je dwingt om selectief te zijn. Op dit papiertje schrijf je de namen van de mensen wiens mening voor jou echt van belang is. Het gaat om de mensen die zoveel om je geven dat ze altijd eerlijk en oprecht tegen je zijn. Waarvan je weet dat ze onvoorwaardelijk van je houden, juist omdat je bent wie je bent, een imperfect mens met alles wat daarbij hoort. Als je de namen hebt opgeschreven, stop je het briefje in je portemonnee. Hierdoor heb je het altijd bij je en kan je er op terugvallen als twijfels over jezelf of wat je doet de boventoon dreigen te voeren. 

Vandaag was ik dankbaar voor de mensen op mijn briefje. Ik twijfelde ineens of ik er wel goed aan doe om dagelijks te delen waar ik dankbaar voor ben. Of het niet te open en te kwetsbaar was. Of gewoon stom. Het is dan zo fijn dat ik kan sparren met iemand die ik blindelings vertrouw. Dankzij deze mensen durf ik moedig én kwetsbaar te zijn. Hoe werkt dat bij jou?