Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Moedig leiderschap vergt onder andere zelfbewus...

Moedig leiderschap vergt onder andere zelfbewustzijn

Moedig leiderschap vergt onder andere zelfbewustzijn

Moedig leiderschap vergt onder andere zelfbewustzijn. Door je bewust te zijn van jezelf, zowel ten aanzien van je gedrag, je gedachten als gevoelens, ben je in staat om deze te sturen in plaats van dat zij jou sturen. 

Er zijn bijvoorbeeld verschillende gedragingen die wij mensen kunnen ontwikkelen die helemaal niet positief voor ons en onze omgeving zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld regelmatig de neiging om terug te vallen in perfectionisme. Een vervelende eigenschap. Enerzijds omdat perfectionisme niet bestaat, maar vooral omdat perfectionisme gericht is op de ander in plaats van op mijzelf. Perfectionisme leidt in mijn geval onder andere tot inefficiënt gedrag, onzekerheid en onnodige verspilling van energie.

Naast perfectionisme ben ik ook heel goed in het in de actie-modus schieten. Als een probleem zich voordoet, ben ik er meteen bij om het op te lossen. Ook als dat niet mijn verantwoordelijkheid is of als de ander niet om mijn hulp heeft gevraagd. Heel irritant. Doordat ik mij bewust ben van mijn eigen gedrag, kan ik, in plaats van het probleem van de ander over te nemen, mijn hulp aanbieden. Veel prettiger voor alle partijen.