Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Muziek: Kelly Clarkson - Stronger

Muziek: Kelly Clarkson - Stronger

Muziek: Kelly Clarkson - Stronger

Groeipijn

‚ÄčKen je dat nog van vroeger, toen je klein was? Groeipijn? Ik herinner het me nog goed, dat vervelende zeurende gevoel in je lijf. En toch kon het mij niet snel genoeg gaan, groter worden. Als klein meisje dacht ik altijd dat ik groot zou zijn als ik zittend op mijn fiets met mijn voeten de grond kon raken. Vol verwachting keek ik naar de ‘grote’ mensen in mijn omgeving. Zwaar onder de indruk was ik van de jongste zus van mijn moeder die met haar vriend op vakantie naar Ibiza ging! Bij thuiskomst was ze prachtig bruin, hip gekleed en vertelde ze mijn moeder hele verhalen terwijl ik stiekem zat mee te luisteren. Zo ontwikkelde zich een beeld van hoe ik dacht dat het zou zijn als volwassene.

Anders
De werkelijkheid bleek anders dan ik als kind heb gedacht. Helemaal niet erg, maar voorbereid was ik niet en daarom heb ik nu af en toe opnieuw groeipijn. Groeipijn, omdat het af en toe gewoon ontzettend lastig en spannend is om naar mijn hart te luisteren en te doen wat het mij ingeeft. Om te vertrouwen dat het klopt en te geloven dat ik goed genoeg ben, juist omdat ik niet perfect ben.

Nee, durven verbinden gaat zeker niet vanzelf, maar het gaat wel. Net als groter worden tot je zittend op je fiets met je voeten bij de grond komt.

Laat je dus niet tegenhouden door groeipijn, het betekent alleen maar dat je groeit!

Ter inspiratie dit nummer van Kelly Clarkson met de titel ‘Stronger’, want: ‘what doesn’t kill you, makes you stronger!’
Veel groeiplezier!