Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Sprookjes bestaan niet, zie de werkelijkheid on...

Sprookjes bestaan niet, zie de werkelijkheid onder ogen en vraag om dat wat je nodig hebt.

Sprookjes bestaan niet, zie de werkelijkheid onder ogen en vraag om dat wat je nodig hebt.

Durven te verbinden met jezelf en anderen betekent met volwassen ogen kijken. Accepteren dat sprookjes niet bestaan. Een teamontwikkeling, cultuurverandering of innovatie waarvan je hoopt dat die wel weer overwaait, waait niet over. We leven in een tijd waar verandering een constante factor is geworden. 

Wees eerlijk naar jezelf. 

Zie de werkelijkheid onder ogen en spreek je uit. Vraag om verduidelijking, geef aan wat iets met je doet en breng in kaart wat je nodig hebt om de bijdrage te kunnen leveren die van jou wordt verwacht. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat precies dat gebeurt waar jij bang voor bent. 

Alleen jij weet wat er in je hoofd en lijf omgaat, niemand anders. Dat het spannend voelt, is logisch. Je weet immers niet wat je te horen krijgt in reactie op jouw vraag. Realiseer je echter dat je met het antwoord dat je krijgt aan de slag kunt gaan en de touwtjes in eigen handen kunt nemen. Ook als het antwoord niet is wat je eigenlijk wilde horen. Je weet dan wel hoe het zit. Onzekerheid heeft plaats gemaakt voor zekerheid waardoor er ruimte ontstaat om in beweging te komen.