Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Verborgen moed

Verborgen moed

Verborgen moed

Gisteravond was ik uit eten met een vriendin. Ik vertelde haar over de reacties op mijn 'oproep voor moedige mensen'. Ik ben namelijk enorm geraakt door de vele reacties die ik krijg. Dat heeft enerzijds te maken met de indrukwekkende verhalen die mensen met me delen. Maar wat jullie niet weten, is dat ik vanaf het moment dat ik, zo'n 1,5 jaar geleden, ben begonnen met het schrijven van blogs op zoek ben naar contact met mijn lezers en volgers. Iets wat tot mijn frustratie steeds niet lukte. Tot deze oproep.

Verlangen

'Uit de statistieken van de website kan ik zien dat mijn blogs zo'n 1.500 tot 2.000 views per dag krijgen,' vertelde ik mijn vriendin. 'Ook mijn volgers groeien elke week, maar zelden tot nooit krijg ik een reactie. En nu, na deze oproep heb ik ineens contact. Iets waar ik zo naar verlangd heb, is eindelijk gebeurd. Maar hoe houd ik dat nu vast?,' vroeg ik haar. 

'Ik begrijp het wel,' zei mijn vriendin. 'Ik vond je blogs wel oké, maar betrapte mij erop dat ik ze heel vaak niet helemaal uitlas, dat ik met mijn gedachten afdwaalde. Jouw oproep heb ik echter helemaal gelezen en raakte me ook echt. Op de één of andere manier zijn veel van je eerdere blogs 'te mooi' waardoor ik me er niet mee kon verbinden.' 'Maar hoe moet ik nu verder?,' vroeg ik haar. 'Hoe houd ik nu dat contact waar ik zo naar verlangd heb? Waar moet ik over schrijven?' 'Over dit wat je mij nu vertelt,' zei ze. 'Over waar je mee worstelt, waar je over twijfelt en hoe je daar mee omgaat. Over waar je naar verlangt. Daar herken ik me in.' 'Zo simpel?,' zei ik. 'Zo simpel,' zei ze. 

Niet zielig of zwak

Ik heb lang nagedacht of ik mijn 'oproep voor moedige mensen' wel moest publiceren zoals ik dat nu gedaan heb. Werd geplaagd door stemmetjes in mijn hoofd die mij vertelden dat als mensen echt zouden weten waar ik vandaan kom, ze me niet meer serieus zouden nemen. Dat ze me zielig zouden vinden of zwak. 

Maar ik ben niet zielig of zwak. Ik ben een sterke vrouw met een missie. Een vrouw die iedere dag haar momenten van onzekerheid kent en zich dan afvraagt waar ze mee bezig is. Een vrouw die twijfelt of ze wel dat kan schrijven wat ze schrijft, die het graag goed wil doen. Een vrouw die gelooft in een aangenamere zakelijke wereld waarin gevoelens van schaamte, onzekerheid en angst bespreekbaar zijn en zich daarvoor in wil zetten, hoe raar dat misschien ook is. Gewoon omdat ik voel dat dat is wat ik moet doen. 

Niet alleen

Maar ik kan het niet alleen. Ik kan me het beste met jullie verbinden, als jullie je ook met mij verbinden. Dus laat me weten wat je raakt in mijn blog en welke vragen je hebt, zodat we samen onderwerpen als kwetsbaarheid en schaamte een plek kunnen geven in het zakelijk leven van vandaag de dag. 

Ik spreek je graag! 

Met dankbare groet, 

Rianne


Reageren kan via durfteverbinden.nl, door me te bellen op 0528 - 764 017 of een mail te sturen naar:info@durfteverbinden.nl

Via de social media reageren mag ook:
Twitter l Facebook l Linkedin