Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Voorbij je eigen doel kijken, leidt tot verbinding

Voorbij je eigen doel kijken, leidt tot verbinding

Voorbij je eigen doel kijken, leidt tot verbinding

‘De hele ochtend ben ik bezig geweest om mij voor te bereiden. Ik zat echt helemaal klaar voor het gesprek met het hoofd van de afdeling om onze dienstverlening te verkopen maar het liep heel anders.’ 

Als Sales Manager wil je succesvol zijn. Een goede voorbereiding door je teamleden is natuurlijk belangrijk maar kan ook tegen ze werken. Als je te veel gericht bent op het verkopen van je product of dienst en te weinig op de persoon aan wie je dit wilt verkopen, loop je het risico dat je niet het resultaat bereikt dat je voor ogen hebt. 

Kijk voorbij je eigen doel en maak eerst contact met de persoon aan de andere kant van de lijn. Vertel eerlijk en vanuit je hart hoe enthousiast je bent dat jullie contact hebben en welke kansen jij voor beide partijen ziet en luister vervolgens hoe dat voor de ander is. Dat is het begin van jullie relatie. Van daaruit kun jij met de ander meebewegen en reageren op dat wat op dit moment voor jullie beiden relevant is. Daarmee krijg je voor jezelf antwoord op de vraag of jullie wel echt iets aan deze nieuwe contactpersoon willen verkopen. Iets wat uiteindelijk veel relevanter is, dan het antwoord op de vraag of de ander wel met jou wil samenwerken.