Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Waar zouden we zijn zonder onder onze hulpbronnen?

Waar zouden we zijn zonder onder onze hulpbronnen?

Waar zouden we zijn zonder onder onze hulpbronnen?

Als mensen kunnen wij niet zonder onze hulpbronnen. Op de momenten dat je het even niet meer weet, aan jezelf twijfelt, vastloopt of de weg kwijt bent, zijn het je hulpbronnen die je weer op je pad kunnen brengen. In de loop van de tijd heb ik mijzelf met  verschillende soorten hulpbronnen omringt. Zo is er mijn partner, zijn er vriendinnen en is er mijn coach waar ik altijd op terug kan vallen voor eerlijk advies of een empathische reactie. 

Neem eens 10 minuten de tijd en schrijf op wat en wie jouw hulpbronnen zijn. Denk hierbij ook aan een wandeling in het bos, luisteren naar muziek of een goed boek. Alles is goed als het voor jou werkt. De armbandjes op deze foto zijn voor mij bijvoorbeeld, door de teksten die erop staan, ook een hulpbron. Ze helpen mij iedere dag herinneren aan waar het voor mij over gaat.

Neem je lijstje hulpbronnen bewust in je op en wees dankbaar dat ze er zijn. Laat de mensen op je lijstje dit ook weten, dat kan heel krachtig zijn. Als reminder voor jezelf kun je het lijstje op een plek hangen waar je graag naartoe gaat als je het even niet meer weet. Dan heb je je hulpbronnen letterlijk in zicht als je ze nodig hebt.