Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>>Needs Facility

Needs FacilitySchrijven

Needs Facility

Voor Needs Facility, een platform voor onafhankelijke, complete en transparante informatie over de facilitaire branche, schrijf ik blogs:

Hieronder de eerste:

Hoe het zo gekomen is...

'Dank je wel voor je presentatie. Echt heel inspirerend. Je hebt je doelstelling gehaald hoor. Wij zijn aan het denken gezet!' Dat was één van de reacties die ik kreeg na mijn presentatie op de regiobijeenkomst bij zorgverzekeraar VGZ georganiseerd door Facility Management Nederland. Centrale thema van deze bijeenkomst: 'Samenwerken binnen FM, werkt dat?'

4 redenen 
Tijdens mijn presentatie over 'hoe werkt samenwerken' vertelde ik mijn publiek over de vier redenen waarom ik mijn inzichten met de wereld deel: 

  1. Ik geloof in een aangenamere wereld. 
  2. Ik wil daar een bijdrage aan leveren door mijn inzichten te delen. 
  3. Deze inzichten hebben geleid tot 'Klantgerichtheid met Bezieling' en 'Het K&K Connect-model', een praktisch handvat dat uitlegt hoe je duurzame, succesvolle relaties opbouwt met klanten en medewerkers door te verbinden. 
  4. Door de publiciteit te zoeken, onder andere door presentaties te geven, wil ik mensen inspireren en laten nadenken over samenwerken, zakelijke relaties en verbinding. 

Ook deelde ik met mijn publiek dat ik tevreden ben als mijn presentatie in ieder geval één persoon heeft geïnspireerd. Mario Gerssen, directeur van Needs Facility, was één van deze personen. Ons gesprek na mijn presentatie leidde tot zijn vraag aan mij om periodiek voor Needs Facility te bloggen. 

Ontmoetingsplek 
Zo kwam het dat ik de afgelopen weken nadacht over de vraag 'Waar zal ik voor Needs Facility over schrijven?'. Deze week wist ik het ineens. Needs Facility wil een ontmoetingsplek zijn voor professionals in het facilitaire vakgebied. Door deze professionals met elkaar te verbinden ontstaat een waardevol platform dat een centrale en betrouwbare plek in het vakgebied kan innemen. 

Verbinden is dan ook waar mijn blogs over zullen gaan. Wat is verbinden? Hoe doen we dat? Wat werkt wel? Wat werkt niet? Interessante vragen om bij stil te staan. Niet alleen in het kader van de doelstelling van Needs Facility, maar bovenal ook gezien het feit dat verbinden een 'hot' onderwerp in het vakgebied is. We noemen het vaak anders, denk aan termen als hospitality, hostmanship, het nieuwe werken en klantbeleving. Doelstelling van al deze onderwerpen is het verbinden van je klant of gast aan jouw organisatie. Iets dat hoog op de agenda staat van veel organisaties in deze crisistijd. 

Waar ik benieuwd naar ben, wanneer en aan wie verbind jij je?