Menu

'Als klein meisje wilde ik juffrouw worden'

'Als klein meisje wilde ik juffrouw worden'

Als klein meisje wilde ik juffrouw worden, zo graag zelfs dat ik voor mijn verjaardag een schoolbord kreeg met echte krijtjes. Dolgelukkig was ik, echter zonder leerlingen kon ik niet zoveel. Dat is waar mijn twee jongere broertjes in beeld kwamen, zij kregen de eervolle taak om als leerling in mijn klas te zitten. Geen succes. Zo graag als ik juffrouw wilde zijn, zo weinig zin hadden zij om leerling te spelen. 

Ik werd ouder, ging naar de middelbare school en werd gevraagd wat ik na het VWO wilde gaan studeren. Of eigenlijk was de vraag wat ik wilde worden. Tegen die tijd had ik geen idee meer. Voor de klas staan, had absoluut mijn interesse niet meer. Als er iets was dat ik uit de weg ging, dan was het wel in het middelpunt van de belangstelling staan. Een alternatief had ik niet. Dus dan maar iets doen wat mogelijk is met mijn VWO-diploma. In mijn geval betekende dat bedrijfskunde studeren aan de RUG in Groningen. 17 jaar was ik, en nog helemaal niet klaar voor dat avontuur. Uiteindelijk liep alles anders, haalde ik mijn HEAO CE diploma en ging ik aan het werk. Al snel maakte ik promotie, werd ik leidinggevende en ontvouwde mijn loopbaan zich. Toen ik na ruim 13 jaar dienstverband zelfstandig ondernemer werd, had ik niet kunnen bedenken dat ik vandaag de dag toch een soort juffrouw zou zijn. 

Iedere dag dat ik als coach, trainer en facilitator met mensen mag werken, individueel en in teams, en mijn kennis en ervaring mag delen voel ik mij rijk en dankbaar. Het is wat ik het liefste doe. Ondertussen groeit ook mijn bedrijf en merk ik dat ik af en toe verscheurd wordt tussen de vraag van mijn klanten en die van mijn eigen team en het bedrijf. Ondertussen werk ik hard en veel en puzzel ik mij suf op hoe ik de juiste balans terug kan krijgen. Ik merk dat mijn hoofd zich vult met aannames en verhalen over hoe het hoort, gevoed door mijn ervaringen in loondienst bij corporate organisaties. Ondertussen heb ik echter ook geleerd dat het leven zoveel groter is dan dat wat ik al ken en denk. Dat de vraag in de wereld zetten soms het enige is dat nodig is om het antwoord te krijgen.

Wat ik zoek? Dat heb ik in de commentaren beschreven, evenals dat wat ik te bieden heb. Herken jij jezelf hierin? Stuur mij dan een DM. Ik spreek je graag. 

#durfteverbinden #groei