Menu

'Beter een verkeerde keuze, dan geen keuze'

'Beter een verkeerde keuze, dan geen keuze'

‘Beter een verkeerde keuze, dan geen keuze. Eens of oneens?’

Deze stelling was het begin van een gesprek over durven leren vs. perfectie nastreven in één van de leiderschapsteams die Else Arkes ik vanuit Durf te Verbinden begeleiden.

Kleine oefeningen kunnen soms veel impact hebben…

Welke verhalen verzin jij als je een verkeerde keuze hebt gemaakt? En wat betekent dat voor de hulp die jij nodig hebt om keuzes te kunnen maken?

Zelf heb ik lang het gevoel gehad dat ik gefaald had als ik een verkeerde keuze had gemaakt. Een gevoel dat maakte dat ik hier niet over durfde te praten waardoor het gevoel van falen steeds groter werd. ‘Nu zullen ze wel in de gaten krijgen dat ik niet geschikt of goed genoeg ben’, was het verhaal wat ik mijzelf vroeger vertelde. Nu weet ik beter.

Juist door er wel over te vertellen en mijn ervaring te delen, wordt een keuze waardevol. Niet alleen omdat ik zelf leer door erop te reflecteren, juist door het delen en bespreken leert ook mijn omgeving van mijn fouten, en kunnen ze meedenken bij hoe ik dat wat verkeerd is gegaan weer kan herstellen. Hoe fijn is dat!

#durfteverbinden #zelfdoenmaarnietalleen #persoonlijkeontwikkeling