Menu

Brinkstraat 30

Brinkstraat 30

Vorig jaar rond deze tijd had ik de eerste bezichtiging van het pand aan de Brinkstraat 30 in Hoogeveen. Ik was uit mijn thuiskantoor gegroeid. 

De eerste weken aan de Brinkstraat zeiden mijn collega Else Arkes ik regelmatig tegen elkaar ‘Wat een ruimte hè.’ Nooit hadden we bedacht dat we binnen een jaar dezelfde uitdaging zouden hebben. 

Dit voorjaar waren we heel even bang dat we door ruimtegebrek moesten verhuizen van deze fijne plek. Gelukkig blijkt dit niet zo te zijn. Dankzij goede gesprekken met onze verhuurder hebben we per 1 september ook de bovenverdieping en een hele mooie tuin tot onze beschikking. Hierdoor kunnen we ons werk blijven doen op de plek waar we zo graag zijn.

En we zijn er klaar voor, omringd door mooie, authentieke mensen voel ik mij een rijke ondernemer. Deze week vliegt ons werkboek bij de drukker van de persen. We gaan mooie dingen doen met onze leeromgeving, en ook gewoon weer aan het werk. Alsof het allemaal heel normaal is wat er gebeurt en wat we meemaken. 

Dat is het echter niet, niet voor mij. Uit angst om te verliezen, koos ik er lange tijd voor om alles alleen te doen. Mijn verlangen om de liefde voor het leven door te geven, is echter groter dan de angst. Stapje voor stapje ben ik voorbij mijn angst gegaan. Niet makkelijk, wel mogelijk, zoals ik ook vaak aan klanten vertel. Een bewuste keuze die je kunt leren maken en uitvoeren, iedere dag opnieuw. Een keuze die mij hier heeft gebracht: niet meer alleen, met heel veel te verliezen en even zoveel om van te genieten. Met de kennis, wetenschap en bovenal het vertrouwen dat hoe donker het ook wordt, het wordt altijd weer licht.

#durfteverbinden #leiderschap #dankbaar