Menu

'Doe je dit als hobby, of is het je werk?'

'Doe je dit als hobby, of is het je werk?'

‘Doe je dit als hobby, of is het je werk?’, dat is de vraag die ik een aantal jaren geleden kreeg van Alexander Kirzinger bij de start van onze samenwerking. Er was veel scepsis ten aanzien van het programma Dare to Lead van #BrenéBrown en de toepassingsmogelijkheden ervan, voor hemzelf en in het bijzonder als het ging om de omgeving waarin Alexander werkzaam is, namelijk Shanghai.

Alexander zijn scepsis is niet uniek. In de jaren dat ik internationaal werk, heb ik gemerkt dat er veel vooroordelen zijn over emoties en het tonen van kwetsbaarheid in andere culturen. Met name over de Aziatische culturen merk ik dat er veel aannames worden gedaan. Dat varieert van ‘ze hebben geen emoties’ tot ‘ze spreken zich toch niet uit, ze mogen geen eigen mening hebben’. Niets minder is waar. Het is zelfs zo dat ik in Japan en China de meest leergierige deelnemers aantref. Niet alleen om te snappen wat ik bedoel met ‘Durf te Verbinden’, #DaretoLead en het leren omgaan met ons menszijn, maar ook als het gaat om het toepassen van deze inzichten. Zowel in hun eigen leven als onderling als collega’s. Het is zelfs zo dat ik vandaag de dag durf te stellen dat niet alleen Alexander een groot fan is van ons werk, in Shanghai bevindt zich een heel team van fans, waarvan @Momo Xiong denk ik de grootste is. Zonder haar ambassadeurschap en voorbeeldrol waren we niet zo succesvol. Zo zie je maar weer dat voorbeeldgedrag er toe doet en dat slechts 1 persoon voldoende is om een beweging op gang te brengen, helemaal als dit met passie en bezieling, vanuit het hart gebeurt.

Het is dan ook met trots en dankbaarheid dat ik kan aankondigen dat Momo en ik een gratis interactieve sessie via teams organiseren. Een sessie in het Engels voor een select gezelschap waarbij deelnemers de gelegenheid krijgen om ons allebei alles te vragen wat je wilt als het gaat om het ontwikkelen van persoonlijk en hiërarchisch leiderschap in de Chinese/Aziatische cultuur. De sessie vindt plaats op 12 mei van 8.00 tot 9.30 uur CET. Aanmelden kan door een mail met je motivatie aan info@durfteverbinden.nl te sturen. Er is plek voor maximaal 9 deelnemers.

#durfteverbinden #leiderschap #daretolead