Menu

"Groeien is niet groter worden, maar je bewust worden van je eigen grootsheid."

"Groeien is niet groter worden, maar je bewust worden van je eigen grootsheid."

“Groeien is niet groter worden, maar je bewust worden van je eigen grootsheid.” Dit is wat mijn collega Else mij antwoordde nadat ik gedeeld had dat ik weer eens tegen een groeistuip aanliep. 
 
Iedere keer als we met Durf te Verbinden een nieuwe fase ingaan, word ik onrustig. In mijn hoofd verzin ik verhalen, zie ik praktische bezwaren en vind ik het lastig om te geloven dat het allemaal echt gaat gebeuren. En dat terwijl het er allemaal al is, alleen ik ben zelf nog niet zover. De opdrachten zijn namelijk al geboekt, de sessies ingepland. De cameraman gereserveerd. Het gaat allemaal gewoon gebeuren en sneller dan ik in de gaten heb.

Ondertussen worstel ik met mezelf, heb ik moeite met het loslaten van het oude vertrouwde. Afscheid nemen is iets wat ik waarschijnlijk altijd lastig blijf vinden, ook als het gaat om een nieuwe fase van mijn bedrijf. Net als mij bewust worden van mijn eigen grootsheid. Dat klinkt heel zwaar en opschepperig misschien. Dat hoeft het echter niet te zijn. Marianne Williamson beschreef het heel mooi: ‘Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn.’ Voor mij betekent dit, dat ik datgene mag doen waar ik in geloof en blij van word, het creëren van een aangenamere zakelijke wereld. Een wereld waarin mensen op het werk hun authentieke zelf zijn waardoor ze meer geluk, plezier en succes ervaren. Ze dat laten zien en leren, is waar ik, waar wij goed in zijn.

Iedere groeistuip doet mij beseffen dat het de kunst is om te vertrouwen, om nederig en dankbaar te blijven. Trouw aan mijzelf, mijn waarden en dat waar ik in geloof. De praktische dingen lossen zich dan vanzelf op. Dat is altijd nog zo gebleken.

#durfteverbinden #groeipijn #practicewhatyoupreach#zelfdoenmaarnietalleen