Menu

Het leven liefhebben is iets wat ik echt heb moeten leren

Het leven liefhebben is iets wat ik echt heb moeten leren

De afgelopen twee weken was ik vrij en een deel van mijn vrije tijd bracht ik door op Ameland. Een eiland waar ik al jaren heel graag kom. Het is zo’n plek waar ik mij veilig en prettig voel en echt tot mijzelf kan komen. Nu was ik er samen met mijn lief. Heel kneuterig deden we mee met de Ouderjaarskuier in Nes, bezochten we de Demonstratie paardenreddingboot en de Sfeermarkt in Hollum. 
 
Wat mij ontroerde en verbaasde was enerzijds hoe een kleine gemeenschap met relatief weinig middelen zoveel moois op kan tuigen en anderzijds hoe mensen door weer en wind de activiteiten bezochten. Daar waar we aan wal vaak binnen blijven en onze neus niet buiten de deur steken, gaat hier iedereen er op uit. Het barre weer lijkt er niet toe te doen. 
 
Kleine kinderen zijn misschien wel de grootste inspiratie. Van de duinen afrollen, dansen op livemuziek in de stromende regen, het maakt ze allemaal niets uit. Mij inspireerde het én het maakte mij weer bewust dat mijn ambitie en drijfveer niet ‘het bouwen van een groot succesvol bedrijf’ zijn. Iets wat het afgelopen jaar wel af en toe zo voelde. Het is het doorgeven van de liefde voor het leven wat mij drijft. Iets wat ik op Ameland volop gevoeld heb terwijl ik tegen de wind in fietste of door de regen liep. 

Het leven liefhebben is iets wat ik echt heb moeten leren. Er is een lange tijd geweest, dat het leven mij gestolen kon worden. Geen idee had ik hoe ik om moest gaan met hoe ik mij voelde, wat ik dacht en wilde doen. Nog iedere dag ben ik dankbaar dat ik de moed heb gehad om de emoties die bij ons menszijn horen te leren kennen, begrijpen en accepteren. Daardoor heb ik leren vertrouwen op mezelf, anderen en het leven. Ook als het iets minder leuk is. En dat maakt een wereld van verschil. In de context van werk krijgt de liefde voor het leven een andere betekenis, dan gaat het ineens over leiderschap en voorbeeldgedrag, over hulp durven vragen, of feedback geven en ontvangen, creatief durven zijn en innoveren, expliciet durven zijn over verwachtingen en intenties, en het aangeven van kaders en grenzen. Niet onbelangrijk als we een veilige werk- en leefomgeving willen creëren voor onszelf en elkaar. 
 
Ben jij coach, facilitator of HR business partner en wil jij leren hoe je deze ontwikkeling faciliteert? Dan is de opleiding tot Durf te Verbinden facilitator wellicht iets voor jou. Via deze link https://lnkd.in/em2aVKMN  vind je meer informatie. Bij 5 aanmeldingen gaat de opleiding door. 
 
Spreekt jou dit aan? Wil je meer informatie? Mail dan naar info@durfteverbinden.nl of reageer in de comments onder deze post. 
 
#durfteverbinden #leiderschap #practicewhatyoupreach