Menu

"Hoe doe je dat met die andere culturen?''

"Hoe doe je dat met die andere culturen?''

"Hoe doe je dat met die andere culturen? In Azië praten ze toch niet over emoties. En leiderschap ontwikkelen heeft toch helemaal geen zin, ze moeten alleen maar volgen. En die Amerikanen hebben alleen maar vlotte babbels. Zo ontwikkel je toch geen leiderschap?" Dit zijn zo een aantal opmerkingen of vragen die mij in de afgelopen jaren gesteld zijn.

Wat ons verbindt is ons menszijn, dat is overal op de wereld hetzelfde. Ieder mens op de wereld, waar dan ook kent vergelijkbare manieren om met ongemak om te gaan. Het zijn de omstandigheden waarin we opgroeien die maken dat we er anders mee omgaan. Dat betekent echter niet dat we ze anders ervaren. We kennen allemaal de kriebel in onze buik, klamme handen, rode wangen, de verhoogde hartslag op het moment dat we ongemak ervaren. Leren om elkaar te vinden als dit zich voordoet in een andere taal dan je moederstaal en vanuit die verschillende achtergronden is waar wij teams, leidinggevenden en organisaties bij helpen. Het internationale werken is voor mij persoonlijk een groot hulpmiddel geweest om mijn nieuwsgierigheid en zelfbewustzijn verder te ontwikkelen.

Het is dan ook met trots en dankbaarheid dat ik kan aankondigen dat ik samen met één van onze deelnemers en ambassadeurs uit Shanghai, Momo Xiong, een interactieve sessie via teams organiseer. Een sessie in het Engels voor een select gezelschap waarbij deelnemers de gelegenheid krijgen om ons allebei alles te vragen als het gaat om het ontwikkelen van persoonlijk en hiërarchisch leiderschap in de Chinese/Aziatische cultuur. De sessie vindt plaats op 12 mei van 8.00 tot 9.30 uur CET. Aanmelden kan door een mail aan info@durfteverbinden.nl te sturen. Er is plek voor maximaal 9 deelnemers.

#durfteverbinden #leiderschap #daretolead