Menu

Hoe ik tot het fundament van mijn bedrijf én mijzelf als leider kwam

Hoe ik tot het fundament van mijn bedrijf én mijzelf als leider kwam

Iets meer dan 6 jaar geleden werd deze foto gemaakt tijdens een bijeenkomst van The School of Life in Londen. Ik was toen nog maar kort zelfstandig ondernemer en had net kennis gemaakt met het werk van Brené Brown. Nu stap ik morgen in het vliegtuig op weg naar Texas om door Brené zelf opgeleid te worden tot Dare to Lead™ Facilitator.

Het moment waarop het werk van Brené in mijn leven kwam, was het moment waarop ik volop op zoek was naar het fundament van mijn bedrijf. Achteraf kan ik zeggen dat het niet alleen maar het fundament van mijn bedrijf was waar ik naar zocht. Het was bovenal mijn eigen fundament dat ik was kwijtgeraakt. 

Als er iets is dat ik de afgelopen jaren heb geleerd, dan is het wel dat het gaat om de reis en niet om de bestemming. Dat geldt ook voor de afgelopen maanden. De voorbereiding op weg naar de opleiding aankomende week heeft mij al veel gebracht. Door het studeren voor de toelatingsexamens en het integreren van het geleerde in mijn dagelijkse werk met leiders en hun teams voel ik mij een rijker mens en een betere, completere inspirator, motivator en begeleider.

Het proces om te geloven dat ik één van de weinige uitverkorenen ben die officieel gecertificeerd wordt, was emotioneel, verrassend, confronterend en ontzettend leerzaam. Het accepteren van de mooie dingen van mijzelf en daarop vertrouwen is niet iets wat mij makkelijk afgaat. Dat bleek ook weer tijdens deze reis.

Dat ik ervaringsdeskundige ben als het gaat om het leren toepassen van moedig leiderschap en het omgaan met kwetsbaarheid maakt mij een oprechte en door de wol geverfde sparringpartner. Het was voor mij logisch en spannend tegelijk om, als gevolg daarvan, een leiderschapsprogramma te ontwikkelen. Een 'Dare to Lead™ plus' programma voor leiders en managers die succesvol, moedig en van betekenis willen zijn en op die manier hun teams willen leiden en begeleiden in deze veranderende wereld. In 'Dare to Lead™ plus' heb ik al mijn inzichten, ervaringen als leider, begeleider, mens én het materiaal van durf te leiden (Brené Brown) verwerkt. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op.