Menu

Mensen verbinden met mensen

Mensen verbinden met mensen

Voor aanvang van het voorstelrondje in mijn trainingen laat ik vaak ‘Logical song’ van Supertramp zien en horen. Wat ik mooi vind aan de video die ik gebruik, is niet alleen dat de songtekst van het nummer wordt getoond, maar ook dat de beelden die erbij zijn gekozen zo goed passen bij het verhaal dat wordt verteld.

Vanaf het moment dat we worden geboren, welllicht zelfs daarvoor, krijgen we te horen wat er van ons verwacht wordt om te kunnen overleven en erbij te horen. Dit gaat zelfs zo ver dat we als volwassenen soms niet meer weten wie we zijn en ongemerkt de vraag ‘wie ben je?’ alleen nog maar kunnen beantwoorden door te vertellen wat we doen en wat we hebben bereikt. 

Ik weet nog goed hoe ik mijzelf in het begin van mijn zelfstandig ondernemerschap voorstelde door alle wapenfeiten op mijn CV op te sommen. Alsof ik daarmee kon bewijzen dat het terecht was dat ik voor de groep mocht staan en mijn verhaal mocht delen. Van binnen voelde ik mij dan altijd erg onrustig en hoopte ik maar dat er niemand zou zijn die deze wapenfeiten ter discussie zou stellen. Verbinding met mijn publiek was er niet echt. 

Van iemand kreeg ik de tip om in plaats van deze wapenfeiten iets persoonlijks te laten zien. Ik koos voor een foto van mijzelf als klein meisje. Een wereld van verschil. 

Mensen verbinden met mensen, niet met wapenfeiten

Tegenwoordig stel ik mij voor, door te vertellen wie ik ben: Rianne Kuik, geboren in een ondernemersgezin als dochter van Femie en Marinus en zus van Herwi en Martijn. Iets wat mij als mens zeker heeft gevormd. Ik ben trotse partner van Robert en bonusmoeder van Hidde en Marije. Mijn opleiding en werkervaring liggen op het gebied van marketing, sales en HR met name in corporate omgevingen. Ik heb mijn eigen bedrijf sinds 2012. Tijdens mijn zoektocht naar dat wat het fundament van mijn bedrijf zou moeten zijn, kwam ik erachter dat die zoektocht niet zo zeer om het fundament van mijn bedrijf ging, maar veel meer om het fundament van mezelf. Ik had op dat moment geen idee meer wie ik was.

In de tijd dat ik in loondienst werkte, zag alles er aan de buitenkant perfect uit. Van binnen voelde ik me echter altijd onzeker en twijfelde ik of dat wat ik deed wel goed genoeg was. Ik loste dat op door lange dagen te werken en probeerde perfect te zijn in de ogen van andere mensen. 

Dat wilde ik anders.

Daarom koos ik er na een reorganisatie voor om mijn eigen bedrijf te starten in plaats van terug te gaan naar een baan in loondienst. Tijdens mijn zoektocht kwam het werk van Brené Brown op mijn pad. Door onder andere de inzichten uit haar werk in de praktijk te brengen, veranderde de manier waarop ik leef, liefheb en werk op een positieve manier. Met overtuiging durf ik te zeggen dat ik succesvoller, gelukkiger en menselijker ben dan ooit. 

In mijn dagelijkse werk en bedrijf heb ik alle inzichten en ervaringen geïntegreerd, zodat ik leiders en hun teams kan inspireren en helpen deze in de praktijk te brengen en hetzelfde succes, geluk en dezelfde menselijkheid te ervaren als ik. We zijn immers allemaal mensen, omarmen wat daar bij hoort, is wat ons onderscheidt van elkaar en van waarde laat zijn.