Menu

Ondernemersuitdagingen

Ondernemersuitdagingen

Ondernemersuitdagingen. Ik had beloofd erover te schrijven. Toch is het niet wat ik veel heb gedaan. Waren de uitdagingen te groot of juist te klein? Twijfelde ik teveel of ze de moeite waard waren om over te schrijven? Of was het nog niet hebben van de antwoorden wat het delen ervan in de weg zat?

 Waarschijnlijk is een combinatie hiervan de oorzaak. 2023 was intens en intensief, zowel zakelijk als privé. Gedreven door mijn verantwoordelijkheidsgevoel kijk ik met trots naar waar ik nu sta. Het had ook anders kunnen zijn.

De afgelopen maanden en zeker de laatste weken stel ik mijzelf regelmatig de vraag, ‘hoe ben ik hier eigenlijk in terecht gekomen?’. Ik heb nooit de ambitie gehad om een bedrijf te bouwen. De liefde voor het leven doorgeven en mijn geloof in een aangenamere zakelijke wereld is wat mij drijft. De aanstekelijkheid daarvan bracht mij succes en een vraag die groter was dan ik in mijn eentje aan kon. Daarom breidde ik uit en liet mijn bedrijf groeien. Maar wilde ik dat nou echt?

Het was hetzelfde verantwoordelijkheidsgevoel dat mijn “superwoman”-valkuil aanzette. De valkuil die maakt dat ik denk dat ik over onmenselijke krachten beschik en de wereld kan redden. Die grenzen stellen nog lastiger maakt. Combineer dit met het gevoel eindelijk gezien te worden en waardering te krijgen voor wat ik kan, wie ik ben en waar ik in geloof, en zie daar het resultaat.

Niet veel mensen zouden volhouden wat ik ondertussen al meer dan 3 jaar doe. Mijn bonusdochter zegt regelmatig dat ze niet begrijpt dat ik nog overeind sta en waarom ik er niet gewoon mee stop… Maar zo makkelijk is dat niet. Daarvoor geef ik te veel om de mensen met wie ik werk.

2024 wordt het jaar van de waarheid voor Durf te Verbinden. Heeft het bedrijf bestaansrecht ook als ik het niet meer dag en nacht in leven probeer te houden? De toekomst zal het uitwijzen.
Feit is dat ik in ieder geval meer tijd voor mijzelf zal nemen. Een deel daarvan is al geborgd, door mooie reizen die al geboekt zijn. Geïnspireerd op onze mooie reis naar IJsland begin 2023 gaan we dit jaar in ieder geval naar Lapland en ook nog naar Noorwegen. Ik ga het derde jaar van de coachopleiding bij Renata van Enter volgen. 13 dagen in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Ik pak mijn hobby beeldhouwen weer op. En ook de eerste concertkaartjes zijn gekocht!

Welkom 2024, het jaar van leven in plaats van overleven, van Rianne zijn in plaats van Rianne doen.

#durfteverbinden #practicewhatyoupreach #Ameland2024