Menu

Onrust, heel veel onrust

Onrust, heel veel onrust

Onrust, heel veel onrust, dat is wat ervaar als ik tegen een creatieve hobbel aanloop. Het is een onrust die ik niet fijn vind om te voelen, maar heb geleerd te herkennen en te waarderen. Voorbij die onrust ligt namelijk veel moois, … nieuwe inzichten, mooie gesprekken en waardevolle content om te delen. 
 
Maar eerst moet ik door die onrust. 
Wat mij daarbij helpt, is iedere keer weer die wandeling door de natuur. Contact maken met dat wat zoveel groter is dan ik. Mijn onrust gooi ik dan in de lucht, samen met de vraag om helderheid. Tijdens mijn wandeling verdiept de onrust zich. Heel even laat het stemmetje dat zegt, ‘Wat als je het niet helder krijgt?’ van zich horen. Gelukkig weet ik wat ik kan doen om weg te blijven bij het stemmetje van twijfel en onzekerheid en heb ik geleerd om te vertrouwen. Want altijd is er dat moment waarop het inzicht volgt met de oorzaak van de onrust. In dit geval ging het over mijn weerstand om onze programma’s ook open te stellen voor individuele deelnemers. Mijn collega’s en volgers vragen er al lang om. We hebben hele goede en waardevolle content, alles is er eigenlijk al en toch wilde ik het niet. 
 
‘Groeien is niet groter worden, maar je eigen grootsheid onder ogen zien.’ Deze quote die mijn collega Else Arkes onlangs met mij deelde, kwam ook nu weer voorbij. Door de content van onze programma’s op ware waarde te schatten, heb ik ook mijn eigen geschiedenis op waarde te schatten. Alles wat in onze programma’s zit is het resultaat van mijn reis om het leven lief te leren hebben. Alles wat ik nodig heb gehad om uit mijn depressie, anorexia en verdovingsmechanismen te komen, heb ik in de programma’s verwerkt. 
 
En dat is veel. 
Want het was een klus om mezelf en het leven te leren liefhebben.
 
Voorbij de onrust kan ik vervolgens bijna niet meer stoppen met schrijven en creëren. Robert, mijn partner, wordt dan helemaal gek van mij. Mijn hoofd (werkverstand) gaat als een razende tekeer en blijft maar inzichten uitspuwen. Steeds meer puzzelstukjes vallen dan op hun plek. 
 
In dit geval dus met het resultaat dat er een programma komt voor iedereen die, net als ik, de durf wil ontwikkelen om te verbinden met zichzelf zodat je met meer plezier, geluk en zelfvertrouwen in het leven kunt staan.
 
Nieuwsgierig? 
Stuur een mail naar info@durfteverbinden.nl of reageer in de comments hieronder. Dan houden we je op de hoogte. 
 
#durfteverbinden #practicewhatyoupreach #leiderschap