Menu

Opnieuw de bevestiging dat er iets moet veranderen

Opnieuw de bevestiging dat er iets moet veranderen

Het afgelopen jaar heb ik mij regelmatig gevangene van mijn eigen succes gevoeld. Dat klinkt misschien negatief, zo is het niet bedoeld. Ik ben namelijk ontzettend dankbaar en trots dat mijn geloof in een aangenamere zakelijke wereld gedeeld wordt. Onze opdrachtgevers, mijn team, onze fijne locatie, de groei en ontwikkeling van mijn bedrijf, het heeft veel gebracht en ook gekost. Het afgelopen jaar heeft mij zeker geleerd dat, als ik mijn droom werkelijk wil realiseren, ik dat niet alleen kan. Daarvoor zijn diezelfde opdrachtgevers, fijne collega’s en locatie nodig. 
 
De jaarwisseling bracht ik samen met mijn lief door op Ameland. Weg van het vuurwerk en de hectiek, samen in de natuur, veel wandelen en fietsen. Daar waar ik normaal gesproken vrij snel bij mijn gevoel kan en inspiratie heb om te schrijven, had ik daar deze keer echt een aantal dagen voor nodig. Opnieuw de bevestiging dat er iets moet veranderen.

Ik realiseerde mij dat ik het afgelopen jaar, door vaak zelf nog niet te beseffen dat alles waar ik van droomde werkelijkheid is geworden, steeds meer gepakt werd door mijn verantwoordelijkheidsgevoel en angst om te verliezen. Mijn oude valkuil van hard werken en ja zeggen, ook als nee beter voor mij zou zijn, is regelmatig voorbijgekomen. ‘Practice what we preach’, vind ik belangrijk. Dat betekent dat ook ik in mijn overlevingsstrategieën stap, en worstel om er los van te komen. 2022 was een jaar waarin ik daar volop mee heb kunnen oefenen. 
 
Voor 2023 ga ik voor balans, balans tussen werk en privé, balans tussen vallen en opstaan, tussen zelf doen en laten doen, en vooral veel samendoen. Samen met opdrachtgevers en facilitators die ook geloven in en willen werken aan een zakelijke wereld waarin het voorbeeldgedrag van leiders het begin is om te komen tot een werkomgeving waarin de lastige gesprekken gevoerd worden. Waarin men durft en wil leren en begrijpt dat dit vraagt om kwetsbaarheid en moed tegelijkertijd. Een omgeving waarin medewerkers zichzelf kunnen en mogen zijn met al hun imperfecties. Iets wat niet makkelijk is in een wereld waarin een gesprek over verschillen steeds lastiger is geworden. Er is moed en heel veel nieuwsgierigheid nodig om jezelf te laten zien en horen zoals je bent en denkt. 
 
Het afgelopen jaar hebben we vaak de vraag gekregen van trainers, coaches en facilitators of ze met ons programma aan de slag zouden kunnen bij eigen opdrachtgevers of bij opdrachtgevers van Durf te Verbinden. Die vraag heeft ertoe geleid dat we in 2023 daadwerkelijk een opleiding starten. Lijkt het jou geweldig om deze ontwikkeling in organisaties te faciliteren? Dan is onze opleiding tot Durf te Verbinden facilitator wellicht iets voor jou. Op https://lnkd.in/em2aVKMN vind je meer informatie. Bij 5 aanmeldingen gaat de opleiding door. 
 
Spreekt jou dit aan? Wil je meer informatie? Mail dan naar info@durfteverbinden.nl of reageer in de comments onder deze post. 
 
#durfteverbinden #leiderschap #practicewhatyoupreach