Menu

Overmoedig?

Overmoedig?

Tijd om te schrijven en tijd om alleen te wandelen, die moet er zijn. Twee basisafspraken die ik voor mijn eigen welzijn met mezelf heb gemaakt. Toch heb ik ze de afgelopen maanden te vaak aan de kant geschoven. 

Onbegrijpelijk eigenlijk dat ik dat heb laten gebeuren met alles dat ik ondertussen weet en heb geleerd. Ik zie het maar als de bevestiging dat niets menselijks mij vreemd is. En deze kennis is niet de randvoorwaarde om zelf geen fouten meer te maken. Absoluut niet zelfs, wellicht maakt het eerder naïef of in mijn geval overmoedig?

Verklaren hoe het zo gekomen is, kan ik het wel. Mijn dagelijkse, in coronatijd, ontstane patroon veranderde met de komst van een eigen pand voor Durf te Verbinden in september 2021. Geen kantoor aan huis meer en ‘s ochtends een wandeling om de dag te beginnen ook al was dat in het donker. Nu was het op de fiets naar Hoogeveen of zelfs met de auto. Niet meer alleen op kantoor maar met collega’s die ingewerkt moesten worden. De tijd verstreek, de dagen werden korter en ik maakte mijzelf wijs dat dat de reden was voor het loslaten van mijn dagelijkse wandeling en het schrijven.

Diep in mijn hart wist ik echter wel beter. Voor de verhuizing liep ik namelijk vaak genoeg in het donker. Dat had mij eerder niet tegengehouden. 

Gelukkig durf ik nu trouw aan mijn waarde eerlijkheid de waarheid onder ogen te zien. De echte verklaring zit namelijk niet in bovenstaande beschrijving. Natuurlijk is die beschrijving waar, maar het is niet wat er echt voor heeft gezorgd dat ik mijn basisafspraken heb losgelaten. De echte verklaring zit in dat wat er zich bij mij in de onderstroom afspeelt. Dat is een groot gevoel van verantwoordelijkheid om een succes te maken van de volgende stap en de angst om daarin teleur te stellen en het verkeerd te doen. Niet voor mezelf maar voor de mensen die afhankelijk zijn van mij doordat ze voor mij werken. 

Gelukkig durf ik nu de waarheid onder ogen te zien, zodat ik het patroon en de overlevingsstrategie waar ik mezelf even in was verloren kan doorbreken en weer terug kan keren naar dat wat belangrijk is voor mij. Vanaf nu wandel ik weer meerdere keren per week alleen. Voor mij het perfecte moment om te reflecteren en tot mijzelf te komen. Wat weer input geeft om te schrijven.

#durfteverbinden #hulpbronnen #practicewhatyoupreach