Menu

'Rianne wat ben je stil op social media'

'Rianne wat ben je stil op social media'

‘Rianne wat ben je stil op social media, gaat het wel goed met je?’ Ik vind het echt heel leuk dat mensen dat vragen, dat betekent dat mijn content wordt gelezen en gewaardeerd. Ja het gaat goed met mij én er is ook veel aan de hand. Geen ernstige of nare dingen gelukkig. Het zijn luxeproblemen, ondernemersuitdagingen.

Het gaat namelijk heel goed met DurfteVerbinden.nl. De stap om naar een eigen kantoorlocatie te gaan is een hele goede geweest. Ondertussen werken we met drie collega’s samen aan verschillende projecten en de ontwikkeling van het bedrijf. En eigenlijk kunnen we nog wel extra handen gebruiken. 

In de praktijk betekent dit ook dat we hard en veel werken. De dagen beginnen vroeg en eindigen laat. Mijn dagelijkse wandeling schiet er daardoor veel te vaak bij in en ook het schrijven schuift daardoor naar de achtergrond. Kortom, ik ben even geen goed voorbeeld van mijn eigen werk. 

En ergens toch wel. 

Door keuzes te maken over wat ik wel en niet doe, zoals minder posten op social media, nieuwe samenwerkingen op te starten en mijn collega’s nog meer verantwoordelijkheden te geven, creëer ik ruimte voor mijzelf. 

Vind ik dat makkelijk? 
Nee zeker niet. 

Want, mijn interne criticasters weten mij ook in deze fase uit te dagen. ‘Zouden je klanten nu niet gaan denken dat je ze niet meer belangrijk vindt Rianne, nu je contactmomenten doorschuift naar collega’s? Vraag je niet te veel van Else, Bente en Marianne? Ben je wel duidelijk genoeg in wat je van hen verwacht en geef je wel voldoende support?’ Allemaal vragen die ik mijzelf stel.  

Het grote verschil met vroeger is dat ik heb geleerd om deze vragen bespreekbaar te maken, hoe spannend ik dat soms ook vind. Daardoor weet ik waar ik aan toe ben en wat ik kan doen om eventuele frustraties of teleurstellingen weg te nemen. En dat doe ik liever dan met onzekerheden en twijfels blijven rondlopen.

Met de komst van onze nieuwe collega Marianne Regtop komt er in ieder geval meer ruimte. Zodat ik ook weer kan wandelen, reflecteren en schrijven over mijn ervaringen.

#durfteverbinden #groeipijn