Menu

Tijd om te verbinden...

Tijd om te verbinden...

Je mee laten nemen door de hectiek van alle dag. Het overkomt ons allemaal, mij in ieder geval wel. Ik herken het bij mezelf altijd het eerst aan mijn werkdagen die steeds een beetje eerder beginnen en later eindigen. De volgende stap is dat er in het weekend steeds meer werk moet worden gedaan en door de week blijft er eigenlijk geen tijd meer over voor de dingen die voor mij echt belangrijk zijn en die ik nodig heb om dat te kunnen doen waar ik goed in ben en blij van word; mensen, teams en organisaties helpen bij het ontwikkelen van leiderschap.

Het is een glijdende schaal die desastreuze gevolgen kan hebben, niet alleen voor mijn eigen werkplezier en gezondheid, maar ook voor dat van mijn collega’s. Zij volgen immers in de stroomversnelling die ik zelf op gang heb gebracht. En zo houden we elkaar druk en bezig en creëren we een hoop hectiek, adrenaline en positieve energie die ongemerkt ook om kan slaan in negatieve energie als je niet met elkaar in gesprek bent over dat wat er gaande is en of we nog wel met de juiste dingen bezig zijn. 

Om die vraag eerlijk te kunnen beantwoorden heb ik het nodig om echt afstand te kunnen nemen, om naar buiten te gaan en in het bos en door de weilanden te lopen. Dat is voor mij de plek waar ik echt kan voelen of wat we doen nog in lijn is met dat wat we willen en waar we in geloven. Het is nooit mijn ambitie geweest om een groot bedrijf te bouwen of tientallen mensen om mij heen te verzamelen. Met durf te verbinden wil ik het verschil maken voor die mensen, teams en organisaties die dat zelf ook willen. In dat verlangen ligt de bron van de moed die je nodig hebt om die ambitie waar te maken. Niet makkelijk, wel mogelijk. Daar zijn wij het bewijs van. 

Tijdens mijn eerste wandeling alleen in veel te lange tijd besefte ik mij dat ik trouw wil blijven aan mijzelf en dat wat de basis is van ons succes. In de hectiek van de dag is het zo makkelijk om maar gewoon dat te doen wat zich aandient of het zo te doen zoals iedereen het doet. Dat is echter niet wat goed voelt en klopt voor mij, mijn team, het bedrijf en onze opdrachtgevers. 

Tijd om te verbinden en tijd te maken voor een aantal mooie, eerlijke, wellicht soms lastige, en leerzame gesprekken.

#durfteverbinden #leiderschap #practicewhatyoupreach