Menu

'Zij die zo hard kon werken'

'Zij die zo hard kon werken'

Vorig jaar stelde een dierbare vriendin mij een confronterende vraag: ‘Rianne, stel ik sta aan jouw graf op de begraafplaats en ik ben degene die over jou mag speechen. Wat vertel ik dan? Dat je heel hard gewerkt hebt?’.

Er volgde een mooi gesprek op deze vraag. En met vallen en opstaan een andere invulling van mijn agenda en leven. Ik hoop namelijk oprecht dat mensen mij niet zullen herinneren als ‘zij die zo hard kon werken’.

‘Hard werken’ is een overlevingsstrategie die ik ken in situaties als het leven voor mij spannend wordt. En het leven is voor mij spannend als er veel geluk, liefde en voorspoed is. Hoe mooier en gevulder mijn leven is, hoe meer ik kan voelen wat ik te verliezen heb en hoe groter, vaak onbewust, mijn neiging is om bij dat gevoel weg te bewegen.

Je begrijpt, het is geen toeval dat mijn bedrijf Durf te Verbinden heet.

Wil jij jouw overlevingsstrategieën leren kennen en vooral ook de tools in handen krijgen om aan het stuur van je eigen leven te zitten? Dan is één van de workshops of programma’s van ‘Durf te Verbinden met jezelf’ wellicht iets voor jou. Kijk hier voor meer informatie: https://durfteverbinden.nl/aanbod/voor-jezelf/.

Foto credits Willemijn De Lange
#durfteverbinden #zelfdoenmaarnietalleen #persoonlijkeontwikkeling