Menu

Zo helpen mijn persoonlijke en zakelijke missie mij om moed boven comfort te kiezen

Zo helpen mijn persoonlijke en zakelijke missie mij om moed boven comfort te kiezen

Mensen vragen mij regelmatig wat mij drijft om moed boven comfort te kiezen. Waar ik de kracht vandaan haal om mijzelf te laten zien, nieuwe dingen te doen in plaats van veilig te kiezen voor dat wat ik zo goed ken en waar ik al succesvol in ben geweest. Jij kan toch veel makkelijker je geld verdienen, hoor ik dan. Waarom daag je jezelf zo uit? Ik word gedreven door twee missies, een zakelijke en een persoonlijke. 

Zakelijk

Met durf te verbinden.nl wil ik bijdragen aan een aangenamere zakelijke wereld. Voor mij is dat een wereld waarin de sociale veiligheid aanwezig is om onszelf als mensen te kunnen laten zien op het werk. Dat betekent dat we ons durven uit te spreken, dat we vragen om wat we nodig hebben en weten hoe we om moeten gaan met de kwetsbaarheid die hiervoor nodig is. Hierdoor kunnen creativiteit, betrokkenheid en samenwerking stromen én zijn wij mensen beter in staat om voor ons eigen welzijn te zorgen.

Persoonlijk

Wat mij persoonlijk drijft, is de liefde voor het leven. Ik heb jaren geworsteld met mijn eigenwaarde. Twijfelde bij alles wat ik deed of ik goed genoeg was. Het resultaat hiervan was, dat ik vooral probeerde dat te doen wat ik dacht dat anderen van mij verwachten in plaats van mijn eigen leven te leven. Het werk van Brené Brown, in combinatie met een intensief coaching traject, hebben mij geleerd dat ik juist van waarde ben als ik mijzelf laat zien. Dit gun ik iedereen. Niet leven in schaamte, maar in eigenwaarde. Doen wat jij wilt en wat bij jou past, in plaats van je van de wijs te laten brengen door de beelden die ons opgedrongen worden. We zijn allemaal anders, dat van onszelf en elkaar accepteren en waarderen maakt een wereld van verschil. Privé én op het werk.

Persoonlijk leiderschap

Beide missies vragen om persoonlijk leiderschap. Om het omarmen van ons mens-zijn. Dit betekent dat we onze gevoelens, gedachten en gedrag in balans brengen met elkaar en weten hoe we deze op de juiste manier kunnen inzetten. Iets wat ik regelmatig heel erg spannend en lastig vind. Ik heb jaren zo met mijn hoofd geleefd in plaats van met mijn gevoel, dat ik af en toe echt worstel hoe daar mee om te gaan. Gelukkig leer ik iedere dag. Het is zoals neurowetenschapper Antonio Damasio ooit zei: ‘Wij mensen zijn geen denkende machines. Wij zijn voelende machines die soms ook denken’. Laten we onszelf dan ook als zodanig inzetten, daar wordt het aangenamer en effectiever van. Zowel thuis als op het werk.