Menu

Referenties

Op deze pagina vind je een aantal reacties en ervaringen van opdrachtgevers. Klik op het logo en het scherm met informatie opent zich. 

Op het LinkedIn-profiel van Rianne vind je nog meer reacties en aanbevelingen.

ProRail
ProRail

Judith de Boer, Instandhoudingsspecialist RAMSHE-LCM
Deelneemster aan het programma ''Leiderschap volgens Rianne Kuik''.
''Het programma is zeer waardevol wanneer je wilt leidinggeven vanuit jouw eigen kernwaarden en jezelf hierin wilt ontwikkelen. Door de duur en opzet van het programma kun je aan de slag met het geboden materiaal en doorleef je deze. Het programma is online maar zeker niet op afstand; het gaat in je haarvaten zitten en brengt je daardoor handvatten die je zult blijven gebruiken ver na afronding van het programma.''

Spreken tijdens de diversiteitsmaand
Op 15 september werd de Diversiteitsmaand van ProRail geopend met de sessie Durf te verbinden die door jou werd gehost. Wat een inspirerende sessie is het geweest! Dit blijkt ook uit de resultaten van de evaluatie. 
(Birgit Soerel, Programma Diversiteit & Inclusiviteit)

‘’Dank Rianne. Boeiend om naar je te luisteren. – Raymond van Hattem

‘’Hartelijk dank voor de boeiende presentatie.’’ – Corné Geerts

‘’Bedankt Rianne, interessant sessie en herkenbaar. Mooi om dit binnen ProRail te doorleven met elkaar.’’ – Marion Barendregt

‘’Erg bedankt Rianne. Duidelijke en leerzame presentatie. Een goeie aftrap inderdaad.’’ – Eser Öztürk

‘’Heel erg bedankt Rianne, ik ga mijn ongemak omarmen.’’ S.M. Valkenhoef – de Groot

‘’Bedankt Rianne! Heel interessant. Hier ga ik zeker mee aan de slag.’’ – M. Theunissen

‘’Bedankt Rianne en fijn dat ProRail/collega’s zo actief/bewust hiermee bezig is/zijn!’’ – Joeri Soeroeng

ENGIE Services Nederland
ENGIE Services Nederland

In de periode 2017 – 2022 zijn wij betrokken bij diverse leiderschaps-, cultuur en verandertrajecten binnen verschillende bedrijfsonderdelen van ENGIE Services Nederland (nu Equans) en ENGIE. Een aantal reacties lees je hieronder, meer referenties zijn te vinden op het LinkedIn-profiel van Rianne.

Gerwin Sieders, Directeur ENGIE Energie Nederland B2C
"Clear is kind, Unclear is unkind" is wat Rianne voor mij typeert. Rianne heeft mij en ENGIE enorm geholpen in een verandertraject binnen marketing en sales. Van een functionele organisatie naar een klantgerichte organisatie. Ondanks dat ze veel kennis heeft van marketing en sales zit haar kracht echt in het verbinden van mensen. Het zijn de mensen die de organisatie maken. Ze heeft mij, onze organisatie en collega's vaak de spiegel voorgehouden met als uitgangspunt "clear is kind". Heldere verwachtingen zijn het begin van succesvolle verandering. Voor iedereen waarbij dit herkenbare thema's zijn en op zoek is naar bestendige verandering kan ik Rianne ten zeerste aanbevelen.

Peter van Dijk, Manager Operations B2C bij ENGIE Nederland Retail B.V.
Rianne is van grote waarde voor de ontwikkeling van onze organisatie. Ze weet uitstekend de balans te houden tussen echte aandacht voor de persoon en het team (ze ziet wat er speelt) en het resultaat waar de organisatie voor opgesteld staat. Ze werkt niet als externe consultant, maar als onderdeel van het team op gestructureerde wijze aan verbetering (op zowel relationeel als inhoudelijk gebied). Ze komt haar afspraken na en is iemand die van a tot z meehelpt om een succesvollere organisatie te creëren. Rianne is door haar oprechtheid, betrouwbaarheid en deskundigheid een heel fijn persoon om mee samen te werken. 

Niek ten Bloemendal, Manager Marketing & Sales, Operations B2B

Als je durft om naar jezelf en je team te kijken plus met de bevindingen aan de slag te gaan kan ik Rianne zeker aanbevelen. Durven verbinden is ook met jezelf kunnen verbinden. Rianne weet als geen ander door te vragen en de zaken aan het licht te brengen die er toe doen om verbinden een stukje makkelijker te maken. Teamdynamiek komt ineens in een ander licht te staan. Rianne is een prettig persoon in de samenwerking, komt afspraken absoluut na en is in staat zichzelf ook kwetsbaar op te stellen, wat maakt dat het echt en authentiek is. Absolute aanrader! 

Tanja van Dinteren, CFO ENGIE Energie Nederland NV, Member Of The Supervisory Board at Mooiland and Groen Gas gelderland
In 2018 heb ik intensief met Rianne samengewerkt in een verandertraject van de finance organisatie. Door haar persoonlijke betrokkenheid bij de groep en het individu ontvangt Rianne direct respect. Rianne is open en eerlijk en weet te verbinden maar is bovenal ook enorm integer waardoor zij snel vertrouwen weet te winnen in alle lagen van de organisatie. Zij is in staat om situaties vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en deze inzichten terug te geven. Dit alles doet zij met enorm veel professionaliteit en vooral veel warmte. Daarbij schroomt zij niet om lastige situaties en gedrag te benoemen. Door de energie die Rianne in dit traject gestoken heeft, heeft iedereen, zonder enige uitzondering, een ontwikkeling doorgemaakt en zijn collega’s boven zichzelf uitgestegen. Dank je wel hiervoor!

Jan Kloosterman, Manager Finance EMT bij ENGIE Energie Nederland NV
In 2018 mocht ik samen met Rianne een intensief verandertraject binnen onze Finance organisatie uitvoeren. Rianne is als geen ander in staat om de vinger voor wat betreft leiderschap en verbinding met elkaar op de zere plek te leggen maar doet dat op een integere en professionele manier. Als iemand tot uitdrukking kan brengen waar echt leiderschap uit bestaat dan is zij dat wel. Ze weet hier vervolgens concreet handen en voeten aan te geven zodat verbetering en door vertaling in de praktijk van elke dag gestalte krijgt. Daarbij zorgt ze er voor dat mensen in alle lagen van de organisatie met elkaar in verbinding raken en op zoek gaan naar zichzelf. Ik ben Rianne dankbaar voor de vele leermomenten en de professionele inbreng in 2018!


Erik Welman, Manager GBS Finance ENGIE NL

Vanuit mijn werk heb ik in een drietal verschillende situaties met Rianne samengewerkt, alle drie binnen ENGIE. De eerste situatie was binnen ENGIE Energie Nederland Retail BV, de tweede binnen de afdeling Finance van ENGIE Energie Nederland NV en de derde bij het Shared Service Center van ENGIE Services Nederland BV (nu Equans). Onafhankelijk waar ik met Rianne heb samengewerkt, zij is een vakvrouw die de naam van haar bedrijf "durf te verbinden" volledig waarmaakt. Dit is precies wat Rianne in haar dagelijkse werk doet, zij verbindt en doet dat op een heel natuurlijke en prettige wijze zonder het echte gesprek uit de weg te gaan. Rianne is daarom voor mij in elke situatie van zeer veel toegevoegde waarde geweest.

Teijin Aramid
Teijin Aramid

Wat in 2019 begon met het trainen van het Marketing & Sales Executive team is uitgegroeid tot het faciliteren van leiderschapsontwikkeling binnen geheel Teijin Aramid B.V. Neem voor meer informatie of referenties hierover contact met ons op. We brengen je graag in contact met de desbetreffende personen binnen deze organisatie. De voertaal van onze activiteiten bij deze opdrachtgever is Engels.

Erik Delnoij - TEIJIN Group Corporate Officer & Director of Marketing and Sales at TEIJIN Aramid B.V.
Rianne trained the entire leadership of the Teijin Aramid Marketing and Sales team in Dare to lead. She is an excellent coach and facilitator. She managed to inspire the team and me to adopt the Dare to Lead principles in a very challenging time! Her skills as a coach helped her in connecting quickly to team members of very diverse backgrounds. She is also adapt at quickly grasping the dynamics in the team. Excellent work Rianne and many thanks for the great collaboration!

Eric Haveman – Global HR&O manager at TEIJIN Aramid B.V.
Het Teijin Aramid M&S Management Team is nu Durf te Leiden gecertificeerd. Een belangrijke stap in een levenslange leerreis. Durf te Leiden gaat ervan uit dat moed een vaardigheid is die geleerd kan worden. Moedig leiderschap gaat over de kracht van kwetsbaarheid, duidelijk besef van waarden, vertrouwen opbouwen en weten hoe verder te gaan na teleurstellingen en tegenslagen.

Ik ben heel blij dat ik trainer Rianne Kuik (Durf te Verbinden) ben "tegengekomen". Rianne heeft ons op een inspirerende, boeiende en praktische manier getraind in het D2L concept. Vanuit haar eigen ervaring, zowel als trainer maar ook als zakelijk leider in een complexe omgeving, bleek zij voor ons een prima sparringpartner en coach. Van harte aanbevolen.

Sjaak Bensink – Senior Vice President Marketing & Sales Industrial at TEIJIN Aramid B.V.
In 2020 Rianne guided us to the Dare to Lead program in a very organized and structured way. She really impressed us with her open, enthusiastic & professional style and truly made an impact on our team by demonstrating, also by herself, how "being vulnerable" can truly make you a better leader!

Monica Lopez Lorenzo - Business Executive, Platform Leader Life Protection at Teijin Aramid B.V.
Rianne has helped me to understand what my added value is, what I bring into the team as a leader and as colleague. I understand better what my strengths are and what an arena moment means, and that there is nothing wrong on letting everyone else know that I sometimes also need help.

She is a great listener mastering the dare to lead principles. I have discovered that only when I am not afraid to be present, to participate, to share and, only when I am here without armor and want to start an honest conversation, beautiful things happen. Thanks Rianne 

Lara Göller - Management Assistant at Teijin Aramid B.V.
It was absolutely perfect. Rianne is one of the warmest, empathic persons and i couldn't have imagined a better trainer than her. There is not judgement, there is no "but you should change that" but the sensitivity it needs to tickle out the input from everyone involved. Thank you, I really appreciate the time.

Naast leiderschapsontwikkeling verzorgen we ook 1-op-1 coaching bij Teijin Aramid. Voor referenties hierover brengen we je ook met veel plezier in contact met de gewenste personen.

 

 

Saxion
Saxion

Sinds december 2019 zijn wij betrokken bij diverse leiderschapsontwikkeltrajecten binnen Saxion. Een aantal reacties lees je hieronder, meer referenties zijn te vinden op het LinkedIn-profiel van Rianne.

Sanne Weusthof - Saxion Centrum voor Ondernemen, Coördinator Fast Forward, Coach Minor Startup Ondernemer
Door de training 'Dare to Lead' ben ik me nog bewuster geworden wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Rianne heeft deze training volledig online gegeven. En met impact! Wekelijks pluk ik de vruchten van dit traject. Rianne is zeer kundig. Ze levelt makkelijk, stelt de juiste vragen en voelt aan waar behoeftes liggen. Ongelooflijk knap als je bedenkt dat ze ons team nooit in het echt heeft ontmoet.

Reacties van deelnemers aan de 1-daagse leiderschapstraining Durf te Leiden - Saxion AMM
"De hele dag was erg inspirerend"

"Uitstekend georganiseerd en voorbereid. Rianne heeft veel kennis van zaken en is in staat om een veilige sfeer te creëren waar in openheid met elkaar gesproken kan worden."

Leiderschapsontwikkeltraject AGZ
Alle leidinggevenden van de academie AGZ zijn bijna een jaar met elkaar op reis gegaan aan de hand van het programma “Leiderschap volgens Rianne Kuik”. Gedurende het programma zijn er ontwikkeldagen geweest, intervisiesessies en 1-op1-coaching. Het gehele programma werd ondersteund door door onze online leeromgeving en het bijbehorende werkboek. Het traject werd gefaciliteerd door Else Arkes en Rianne Kuik.

Doelstellingen waren:
- Het leren herkennen en bespreekbaar maken van (gedrags)patronen, bij jezelf, de ander, het team en in de organisatie, op zo’n manier dat deze doorbroken kunnen worden.
- Ontwikkelen van een operationeel niveau van functioneren, naar een meer tactisch en strategisch niveau.
- Het ontwikkelen van een gedeelde taal die de eerstgenoemde doelen ondersteunt.
- Theorie en praktijk samenbrengen, waardoor er ruimte is voor het uitdiepen van de strategische thema’s.

In opvolging van het traject voor de leidinggevenden worden nu de medewerkers van de academie meegenomen in de ingezette ontwikkeling en de gedeelde taal.

Reactie van deelnemers aan het traject vind je hieronder en op de LinkedIn profielen van Else en Rianne.

Francine Hofman-Brink, Sr. HR adviseur bij Saxion Hogescholen
Ik heb Rianne ontmoet in het Leiderschapstraject voor het team dat ik als HR adviseur ondersteunde. Het traject dat we met Rianne doorlopen hebben vond ik enorm waardevol. De rust, de scherpte in het ontdekken van onder- en bovenstromen en de aanpak van Rianne hierin maakte dit traject uniek. Mijn persoonlijke coaching door Rianne ten tijde van dit traject was voor mij de kers op de taart, waarbij ik veel over mezelf heb geleerd en werd uitgedaagd door Rianne om buiten mijn comfortzone te treden.

Merel Verhaagen, project manager bij Saxion Hogescholen
Ik heb het leiderschapsprogramma’ Leiderschap volgens Rianne Kuik’ mogen volgen als onderdeel van een leiderschapsteam bij de Academie Gezondheidszorg van Hogeschool Saxion. De kracht van het programma zit hem voor mij in het daadwerkelijk doorgronden van individuele- en teampatronen die een mens of team gevangen kunnen houden. Achterhalen waarom je bepaald gedrag laat zien (of juist niet) om hier alleen en met elkaar verandering in te brengen. Het gaat zoveel dieper dan het aanleren van wat vaardigheden. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid voor maatwerk. De dagelijkse praktijk wordt verweven gedurende het gehele programma, waardoor theorie en praktijk verbonden zijn op het moment dat iets daadwerkelijk speelt. Rianne en Else voelden erg goed aan waar de groep op de verschillende momenten behoefte aan had, waardoor het programma extra meerwaarde kreeg.

1-op-1 coaching
Annelies Testerink, Manager Academie Gezondheidszorg, Saxion

Binnen het leiderschap ontwikkel traject (LOT) heb ik de kans gekregen om individuele coaching van Else te mogen krijgen. Voor mij een cadeautje!
Ik heb Else ervaren als de coach die de juiste vraag op het juiste moment stelt, ze creëert een veilige omgeving waarin alles er mag zijn. In die veilig omgeving heb ik gelachen, gehuild, was ik boos, verdrietig, blij, maar vooral steeds weer dankbaar voor de tijd en aandacht.
Durf te Verbinden gaat over verbinden met de anderen, maar in de individuele coaching komt het verbinden met jezelf op de eerste plaatst. Door de verbinding met mezelf wordt het verbinden met anderen makkelijker.
In het LOT heb ik ervaren hoe Else de persoonlijke gesprekken op een veilige manier ook mee neemt in het groepsproces.
Ik gun het iedereen om coaching te mogen ervaren van Else! Het begint dan wel met het jezelf ook te gunnen!

Leiderschapsontwikkeltraject SFIB
Na de fusie tussen de academies FEM en IBS was er behoefte aan team- en leiderschapsontwikkeling. De programma’s “Leiderschap volgens Rianne Kuik” voor leidinggevenden en “Durf te Verbinden op het werk” werden ingezet ter ondersteuning van dat ontwikkelproces. Het traject is in oktober 2022 gestart en loopt nog. Onderdelen zijn ontwikkeldagen, intervisiesessies en 1-op1-coaching. Het gehele programma wordt ondersteund door onze online leeromgeving en het bijbehorende werkboek.

Myrthe Bos - Van der Horst, Teammanager Accountancy bij Saxion Hogescholen
Het was een erg mooi en intensief traject wat mij persoonlijk heel veel heeft gebracht.
Het bedrijf Durf te Verbinden is top en ik zou jullie zeker aanraden. Ga zo door!​​​​​​​

Individuele deelname LvRK

 

Menzis
Menzis

1 op 1 coaching

Marieke Meyer, Zorgexpert Preventiel
Rianne heeft voor mij als coach echt het verschil gemaakt. Ze is heel empathisch en voelt met je mee, daar waar ik soms nog niet eens wist wat ik moest wist zij onder woorden te brengen hoe ik mij mogelijk zou voelen. Ze heeft me geleerd weer op mezelf en mijn keuzes te vertrouwen.
​​​​​​​Daarnaast heeft ze veel kennis vanuit de onderzoeken, boeken, het Dare to lead programma van Brené Brown en de transactionele analyse en weet ze dit goed toe te passen op jouw situatie. Maar ook haar eigen ervaringen en dat ze zich daarin ook kwetsbaar heeft durven opstellen, dat maakt haar als coach uniek.

Rob van Willigen, Teammanager Marketing & Sales bij Menzis
Rianne is een gepassioneerde manager met een groot hart en veel lef. Zij weet feilloos wat halen van resultaten belemmert, krijgt teams in beweging en haalt de besluiten op die ze nodig heeft. Rianne stelt zich structureel kwetsbaar op en maakt op die manier verbinding. Als de ander zich niet open opstelt, durft Rianne scherp te zijn om verbinding toch tot stand te brengen. Ze heeft het belang van het zakelijk segment binnen Menzis stevig op de kaart gezegd en bovendien de bediening ervan geprofessionaliseerd. Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik veel van haar geleerd heb. 'Durf te verbinden' is een zeer passende lijfspreuk voor Rianne! 

Octavia Siertsema, interim Tendermanager bij Menzis
Rianne is een fijne persoonlijkheid, met een oprechte interesse in de medewerkers, een goed gevoel voor verhoudingen en een grote betrokkenheid. Ik vind haar erg goed als leidinggevende; voor haar staat de mens met wie ze van doen heeft op de eerste plaats en dat motiveert!

Meer reacties over Rianne haar activiteiten bij Menzis zijn te vinden op haar LinkedIn-profiel.

Meer weten?

Leiderschap en eigenaarschap ontwikkelen, daar helpen we je graag bij. We inspireren, faciliteren, coachen en begeleiden individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen en toepassen van de durf en verbinding die daarvoor nodig is.

Direct contact opnemen