Referenties

Op deze pagina vind je een aantal reacties en ervaringen van opdrachtgevers. Klik op het logo en het scherm met informatie opent zich. 

Op mijn LinkedIn-profiel vind je nog meer reacties en aanbevelingen.

ENGIE
ENGIE

Sinds 2017 ben ik betrokken bij diverse leiderschaps-, cultuur en verandertrajecten binnen verschillende bedrijfsonderdelen van ENGIE Services Nederland en ENGIE EnergieNederland. Een aantal reacties lees je hieronder, meer referenties zijn te vinden op mijn LinkedIn-profiel.

Gerwin Sieders, Directeur ENGIE Energie Nederland B2C
"Clear is kind, Unclear is unkind" is wat Rianne voor mij typeert. Rianne heeft mij en ENGIE enorm geholpen in een verandertraject binnen marketing en sales. Van een functionele organisatie naar een klantgerichte organisatie. Ondanks dat ze veel kennis heeft van marketing en sales zit haar kracht echt in het verbinden van mensen. Het zijn de mensen die de organisatie maken. Ze heeft mij, onze organisatie en collega's vaak de spiegel voorgehouden met als uitgangspunt "clear is kind". Heldere verwachtingen zijn het begin van succesvolle verandering. Voor iedereen waarbij dit herkenbare thema's zijn en op zoek is naar bestendige verandering kan ik Rianne ten zeerste aanbevelen.

Peter van Dijk, Manager Operations B2C bij ENGIE Nederland Retail B.V.
Rianne is van grote waarde voor de ontwikkeling van onze organisatie. Ze weet uitstekend de balans te houden tussen echte aandacht voor de persoon en het team (ze ziet wat er speelt) en het resultaat waar de organisatie voor opgesteld staat. Ze werkt niet als externe consultant, maar als onderdeel van het team op gestructureerde wijze aan verbetering (op zowel relationeel als inhoudelijk gebied). Ze komt haar afspraken na en is iemand die van a tot z meehelpt om een succesvollere organisatie te creëren. Rianne is door haar oprechtheid, betrouwbaarheid en deskundigheid een heel fijn persoon om mee samen te werken. 

Niek ten Bloemendal, Manager Marketing & Sales, Operations B2B

Als je durft om naar jezelf en je team te kijken plus met de bevindingen aan de slag te gaan kan ik Rianne zeker aanbevelen. Durven verbinden is ook met jezelf kunnen verbinden. Rianne weet als geen ander door te vragen en de zaken aan het licht te brengen die er toe doen om verbinden een stukje makkelijker te maken. Teamdynamiek komt ineens in een ander licht te staan. Rianne is een prettig persoon in de samenwerking, komt afspraken absoluut na en is in staat zichzelf ook kwetsbaar op te stellen, wat maakt dat het echt en authentiek is. Absolute aanrader! 

Tanja van Dinteren, CFO ENGIE Energie Nederland NV, Member Of The Supervisory Board at Mooiland and Groen Gas gelderland
In 2018 heb ik intensief met Rianne samengewerkt in een verandertraject van de finance organisatie. Door haar persoonlijke betrokkenheid bij de groep en het individu ontvangt Rianne direct respect. Rianne is open en eerlijk en weet te verbinden maar is bovenal ook enorm integer waardoor zij snel vertrouwen weet te winnen in alle lagen van de organisatie. Zij is in staat om situaties vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en deze inzichten terug te geven. Dit alles doet zij met enorm veel professionaliteit en vooral veel warmte. Daarbij schroomt zij niet om lastige situaties en gedrag te benoemen. Door de energie die Rianne in dit traject gestoken heeft, heeft iedereen, zonder enige uitzondering, een ontwikkeling doorgemaakt en zijn collega’s boven zichzelf uitgestegen. Dank je wel hiervoor!

Jan Kloosterman, Manager Finance EMT bij ENGIE Energie Nederland NV
In 2018 mocht ik samen met Rianne een intensief verandertraject binnen onze Finance organisatie uitvoeren. Rianne is als geen ander in staat om de vinger voor wat betreft leiderschap en verbinding met elkaar op de zere plek te leggen maar doet dat op een integere en professionele manier. Als iemand tot uitdrukking kan brengen waar echt leiderschap uit bestaat dan is zij dat wel. Ze weet hier vervolgens concreet handen en voeten aan te geven zodat verbetering en door vertaling in de praktijk van elke dag gestalte krijgt. Daarbij zorgt ze er voor dat mensen in alle lagen van de organisatie met elkaar in verbinding raken en op zoek gaan naar zichzelf. Ik ben Rianne dankbaar voor de vele leermomenten en de professionele inbreng in 2018!


Erik Welman, Manager GBS Finance ENGIE NL

Vanuit mijn werk heb ik in een drietal verschillende situaties met Rianne samengewerkt, alle drie binnen ENGIE. De eerste situatie was binnen ENGIE Energie Nederland Retail BV, de tweede binnen de afdeling Finance van ENGIE Energie Nederland NV en de derde bij het Shared Service Center van ENGIE Services Nederland BV. Onafhankelijk waar ik met Rianne heb samengewerkt, zij is een vakvrouw die de naam van haar bedrijf "durf te verbinden" volledig waarmaakt. Dit is precies wat Rianne in haar dagelijkse werk doet, zij verbindt en doet dat op een heel natuurlijke en prettige wijze zonder het echte gesprek uit de weg te gaan. Rianne is daarom voor mij in elke situatie van zeer veel toegevoegde waarde geweest.

Teijin Aramid
Teijin Aramid

Sinds december 2019 ben ik betrokken bij diverse leiderschapsontwikkeltrajecten binnen verschillende bedrijfsonderdelen van Teijin Aramid B.V.. Een aantal reacties lees je hieronder, meer referenties zijn te vinden op mijn LinkedIn-profiel.

Erik Delnoij - TEIJIN Group Corporate Officer & Director of Marketing and Sales at TEIJIN Aramid B.V.
Rianne trained the entire leadership of the Teijin Aramid Marketing and Sales team in Dare to lead. She is an excellent coach and facilitator. She managed to inspire the team and me to adopt the Dare to Lead principles in a very challenging time! Her skills as a coach helped her in connecting quickly to team members of very diverse backgrounds. She is also adapt at quickly grasping the dynamics in the team. Excellent work Rianne and many thanks for the great collaboration!

Eric Haveman – Global HR&O manager at TEIJIN Aramid B.V.
Het Teijin Aramid M&S Management Team is now Dare to Lead certified.

Een belangrijke stap in een lifelong learning journey. Dare to Lead veronderstelt dat moed een vaardigheid is die te leren is. Moedig leiderschap gaat over de kracht van kwetsbaarheid, helder besef van waarden, bouwen aan vertrouwen en weten hoe weer door te gaan na teleurstellingen en tegenvallers.

Ik ben erg blij dat ik tegen trainster @Rianne Kuik (Dare to Connect) ben ‘aangelopen’. Rianne heeft ons op inspirerende, betrokken en praktische wijze in het D2L-concept getraind. Vanuit haar eigen ervaring, zowel als trainster maar ook als business leader in een complexe omgeving, bleek zij een geweldige sparring partner en coach voor ons te zijn. Van harte aanbevolen.

Sjaak Bensink – Senior Vice President Marketing & Sales Industrial at TEIJIN Aramid B.V.
In 2020 Rianne guided us to the Dare to Lead program in a very organized and structured way. She really impressed us with her open, enthusiastic & professional style and truly made an impact on our team by demonstrating, also by herself, how "being vulnerable" can truly make you a better leader!

Monica Lopez Lorenzo - Business Executive, Platform Leader Life Protection at Teijin Aramid B.V.
Rianne has helped me to understand what my added value is, what I bring into the team as a leader and as colleague. I understand better what my strengths are and what an arena moment means, and that there is nothing wrong on letting everyone else know that I sometimes also need help.

She is a great listener mastering the dare to lead principles. I have discovered that only when I am not afraid to be present, to participate, to share and, only when I am here without armor and want to start an honest conversation, beautiful things happen. Thanks Rianne 

 

 

Meer weten?

Leiderschap ontwikkelen, daar help ik je graag bij. Ik inspireer, train, coach en begeleid leiders en hun teams bij het ontwikkelen en toepassen van de durf en verbinding die daarvoor nodig is.

Direct contact opnemen