Menu

Een lopend vuurtje

Een lopend vuurtje

Een lopend vuurtje, dat is wat ik voor mij zag toen ik 12 jaar geleden als zelfstandig ondernemer startte. Tijdens één van mijn eerste opdrachten als zelfstandige zei Bob van der Lee, destijds in zijn rol als directeur bij Total Identity, tegen mij: ‘Jij weet vlammetjes aan te steken bij mensen waarvan ik dacht dat ze nooit meer zouden branden.’ Een groter compliment en bevestiging had hij mij niet kunnen geven. Dat realiseerde ik mij pas jaren later.
 
Gedreven door mijn geloof in een aangenamere zakelijke wereld, zag ik een lopend vuurtje dat kon branden doordat ik het vuur in mijzelf weer had weten aan te steken. Gedrag is immers aanstekelijk. Het is van daaruit dat het Durf te Verbinden-proces is ontstaan, hét hulpmiddel om het vuurtje weer aan te steken en brandend te houden. 
 
Het is ook om die reden dat ik regelmatig deel hoe ik omga met het ongemak dat ik in mijn (werkende) leven tegenkom. Dit doe ik, omdat ik het belangrijk vind dat we leren begrijpen en accepteren dat ongemak bij ons menszijn hoort. Een randvoorwaarde om onszelf aan elkaar te laten zien met al onze imperfecties. Pas dan kunnen we bouwen aan vertrouwen in onszelf en elkaar. 
 
#gezienworden #hetverschilmaken #durfteverbinden