Menu

'Verbinding, wat is dat eigenlijk?'

'Verbinding, wat is dat eigenlijk?'

‘Verbinding, wat is dat eigenlijk? Is dat niet gewoon een nieuw buzz-woord?’, was de reactie van een deelnemer tijdens een ontwikkeldag. ‘Wanneer ervaar jij verbinding?’, vroeg ik hem. ‘Als ik de relatie met de ander belangrijk vind,’ zei hij, ‘En dat is vaak als die ander mij ook ziet en hoort. Als hij mij serieus neemt en respecteert zoals ik ben.’

Het klinkt eenvoudig, in de praktijk is het lastig. Verbinding maken. Helemaal als we dat met een open hart doen. Dat kan heel kwetsbaar voelen en ook zijn. Toch wil ik niet meer anders.

De grootste winst ervaar ik in mijn dagelijkse contact met de mensen om mij heen, zowel zakelijk als privé. Deze contacten zijn echter, dieper en waarachtiger. Ik voel mij daardoor beter, gezien, meer gewaardeerd en geniet van mijn leven. Iets wat ik jarenlang niet heb gedaan, omdat ik mij verstopte achter een harnas van pleasen, perfectioneren, meepraten en het anderen naar de zin maken in plaats van mezelf laten zien en uitspreken.

#durfteverbinden #persoonlijkeontwikkeling #leiderschap