Menu

Opleiding tot 'Durf te Verbinden' facilitator

 

Over Durf te Verbinden

Bij Durf te Verbinden helpen we mensen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van de moed om te verbinden met zichzelf en van daaruit met anderen. We faciliteren de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, iets wat in onze visie de basis is voor hiërarchisch leiderschap. Wat ons drijft is ons geloof in een aangenamere zakelijke wereld. Wij maken het verschil door de manier waarop wij werken: persoonlijk, betrokken en vanuit het hart. Met als fundament onze waarden: eerlijkheid en vertrouwen.

Word ‘Durf te Verbinden’ facilitator

Gecertificeerde ‘Durf te Verbinden’ facilitators zijn opgeleid om het programma ‘Leiderschap volgens Rianne Kuik’ te faciliteren. Dit betekent dat je het gehele programma hebt doorlopen en we stil hebben gestaan bij de verschillende werkvormen en vaardigheden die noodzakelijk zijn om teams op een veilige, verantwoorde en zorgvuldige wijze naar de onderstroom te begeleiden en uit te nodigen om daarmee te verbinden. De opleiding wordt verzorgd door Rianne Kuik en Else Arkes. Je bent vrij om het geleerde te vertalen naar eigen producten of diensten (zoals programma’s, workshops e.d.) bij jouw opdrachtgevers.

Over ‘Leiderschap volgens Rianne Kuik’

Voor iedereen die zich wil ontwikkelen als mens en leider is er het leiderschapsprogramma ‘Leiderschap volgens Rianne Kuik’. Het programma is in belangrijke mate beïnvloed door de inzichten en uitkomsten uit het wetenschappelijk onderzoek van Dr. Brené Brown. Een logisch gevolg van het feit dat oprichter Rianne Kuik van Durf te Verbinden door Brené Brown zelf is opgeleid en gecertificeerd.

Het leiderschapsprogramma bestaat uit 5 modules en wordt ondersteund door een online leeromgeving. De 5 modules zijn:

 • Module 1: Wie je bent, is hoe je leidinggeeft en samenwerkt > Jezelf leren kennen

 • Module 2: Mensen verbinden met mensen > Jezelf en anderen leren begrijpen

 • Module 3: Durf te Verbinden > Jezelf, anderen en ongemak leren accepteren

 • Module 4: Bouwen aan (zelf-)vertrouwen > Vaardigheden ontwikkelen en oefenen

 • Module 5: In beweging blijven > Als mens en leider met je team, jezelf met plezier, gemak en vertrouwen, succes blijven gunnen

Iedere module bestaat uit video’s, oefeningen en leesopdrachten die helpen bij het zetten van de 5 stappen om jezelf als mens en leider te ontwikkelen. Elementen uit de verschillende modules kunnen ook in losse workshops of teamsessies gebruikt worden.

Het programma kent, afhankelijk van de vorm en intensiteit, een doorlooptijd van 6 tot 12 maanden en kan verder worden ondersteund door:

 • Teamsessies, zowel online als fysiek

 • Intervisiebijeenkomsten

 • 1:1 coaching

Inhoud opleiding

De ‘Durf te Verbinden’ facilitator opleiding bestaat uit:

 • Online leeromgeving voor facilitators

 • 5 opleidingsdagen op onze locatie in Hoogeveen

 • 3 dagdelen intervisie op onze locatie in Hoogeveen

 • Werkboek met oefeningen

 • Syllabus met uitgebreide uitleg over theorie en modellen uit het programma

 • Benodigde studiematerialen, o.a. een boekenpakket t.w.v. € 150,-

 • Certificaat tot ‘Durf te Verbinden’ facilitator (geldigheid 1 jaar). Optioneel: Individuele coaching kan optioneel worden afgenomen

Over intervisie

Wij begrijpen als geen ander dat je jezelf regelmatig tegenkomt in het faciliteren van dit werk. Vandaar dat intervisie een verplicht onderdeel is van deze opleiding. Op die manier ondersteunen we ook voor jou een veilige basis voor jouw ontwikkeling als facilitator én bewaken we tegelijkertijd de kwaliteit van de wijze waarop er met ons gedachtengoed wordt omgegaan. Als facilitator ben je inzetbaar op alle onderdelen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de voorbereiding en opvolging daarvan. Jij brengt jouw kennis, kwaliteiten en ervaring mee om bij te dragen aan het grotere geheel.

Toegangscriteria

Om aan de opleiding deel te kunnen nemen, zijn er een aantal criteria:

 1. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 2. Je hebt ervaring opgedaan in het werkveld als trainer/facilitator en/of coach, dat kan als zelfstandige maar ook in de rol van bijvoorbeeld leidinggevende of HR-functionaris
 3. Je bent nieuwsgierig naar jezelf
 4. Je bent bereid om jezelf en praktijksituaties in te brengen
 5. Je bent integer en begrijpt het belang daarvan

Profiel

Naast de toegangscriteria vinden we het belangrijk dat deelnemers aan de opleiding een open houding en een warme persoonlijkheid hebben. Dat ze plezier en voldoening halen uit het delen van kennis en ervaring met anderen. Ze zijn zich bewust van waar ze staan in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze hebben helder in beeld wat hun ambitie(s), drijfveren en kwaliteiten zijn en wat hen uniek maakt.

Kwaliteitsborging

Om de kwaliteit van de facilitators te borgen is een jaarlijkse kwaliteitstoetsing verplicht. Door middel van deze toetsing wordt er beoordeeld of de facilitator nog bevoegd is om het leiderschapsprogramma te mogen faciliteren. Daarom maken we jaarlijks de balans op en kijken we of het nog past.

Opleidingskosten

De investering voor deze opleiding is € 6.950,- excl. BTW per deelnemer. Dit bedrag is inclusief:

 • 5 dagen opleiding inclusief lunch op onze locatie in Hoogeveen. De data zijn: 27 & 28 januari, 10 & 11 maart en 14 april 2023.

 • 3 dagdelen intervisie op onze locatie in Hoogeveen. De data zijn: 30 mei, 12 juli en 4 september.

 • Toegang tot de online leeromgeving voor facilitators voor 1 jaar.

 • Benodigde studiematerialen, o.a. een boekenpakket t.w.v. € 150,-

 • Certificaat tot Durf te Verbinden-facilitator (geldigheid 1 jaar).

Na afronding van de opleiding kunnen deelnemers het volledig programma of delen daarvan inzetten bij opdrachtgevers.

Wil jij een Durf te Verbinden facilitator worden? Meld je dan nu aan!