Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Hard werken en goed presteren gaan hand in hand...

Hard werken en goed presteren gaan hand in hand met uitrusten en ontspannen, op beide fronten heb je als leidinggevende een voorbeeldfunctie

Hard werken en goed presteren gaan hand in hand met uitrusten en ontspannen, op beide fronten heb je als leidinggevende een voorbeeldfunctie

Veel leidinggevenden en ambitieuze medewerkers zijn bereid om veel tijd in hun werk te stoppen. Het komt regelmatig voor dat het in de cultuur van een organisatie past om ’s avonds of in het weekend nog bereikbaar of aan het werk te zijn. Voor een keer is dat niet zo erg, op het moment dat dit structureel wordt, is het echter zorgelijk. 

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol als het gaat om het zetten van de toon in de balans tussen inspanning en ontspanning. Structureel inspannen is niet de weg naar zakelijk succes en groei. Het is juist tijdens en door ontspanning dat er ruimte komt voor nieuwe ideeën.

Wees je hiervan bewust als leidinggevende op het moment dat jij ervoor kiest om in het weekend of ’s avonds nog een mailtje te sturen of te beantwoorden. Maak de balans en de verwachtingen die jij hebt bespreekbaar. Geef aan dat je weet dat deze balans voor iedereen verschillend is. Bespreek dat je verwacht dat eenieder hierin voor zichzelf weet te zorgen en vertel hoe medewerkers in jouw organisatie bij deze onderwerpen geholpen kunnen worden. Op deze manier voorkom je onnodig verzuim en bereik je naast zakelijk succes en creativiteit ook nog eens een fijne werksfeer.