Heb je vragen? rianne@durfteverbinden.nl

>>Zo kun je met perfectionisme omgaan

Zo kun je met perfectionisme omgaan

Zo kun je met perfectionisme omgaan

Ben jij iemand die gewend is om de lat hoog te leggen en daardoor de neiging heeft om zichzelf te verliezen in perfectionisme? Dan zijn er verschillende manieren om daar mee om te gaan. 

  1. Je kunt je aandacht richten op jezelf vergelijken met anderen en proberen hun talenten te kopiëren of te verbeteren. Denk aan die collega die zo communicatief vaardig is en zich zo goed weet te presenteren tijdens vergaderingen. Of die collega die zo goed is met PowerPoint en daardoor altijd van die gelikte presentaties geeft. Heel vermoeiend en frustrerend. Als iets niet jouw talent is, en wel dat van de ander is de kans namelijk klein dat je er beter in wordt dan de ander.
  2. Je kunt ook eerlijk zijn tegen jezelf en je collega’s en geen tijd verspillen aan het proberen te kopiëren van talenten van anderen. In plaats daarvan focus je op dat waar jij goed en onderscheidend in bent. Geen ongemakkelijke kunstjes aanleren, maar gewoon doen en laten zien waar je het allerbeste in bent. Je voelt je in het begin wellicht ongemakkelijk, in de zin van kwetsbaar, echter als je werkt vanuit je eigen ervaringen, jouw geleerde lessen, kennis en oprechtheid, je vallen en opstaan, misschien wel humor of juist laagdrempeligheid; ‘gewoon’ vanuit jouw ‘jij zijn’, dan is dat is echt goed genoeg. Beter zelfs!